Hivatalos a Nokia X6

0

A találgatások, pletykák és szivárogtatások után végre megérkezett a Nokia X6. Ahogyan az várható volt, középkategóriás készüléket kaptunk egy minden ízében prémium házba csomagolva. Utóbbinak 95 százalékát üveg borítja, amelyet csak éppen tör meg a fém keret…

A Nokia X6 kijelzője 5.8 hüvelykes, a felbontás 1080×2280, a képarány pedig 19:9. A megjelenítő védelméért az üvegfólia felkerüléséig Gorilla Glass 3 felel. A No(tch)kia X6 az első olyan készülék a HMD Global műhelyéből, aminek szenzorszigetes képernyője van, ez az apró betüremkedés ad otthont többek között a 16 megapixeles előlapi kamerának, amelynek f/2.0 a rekeszértéke. Ha már érzékelők, szót érdemel a hátlapi biometrikus szenzor, amellyel a megszokott módon oldhatjuk fel a kijelzőt az ujjlenyomatunk segítségével.

Miközben itt vagyunk a hátsó oldalon, vegyük szemügyre az elsődleges képrögzítő konstrukciót. Két érzékelőből áll, az egyik 16 megapixeles f/2.0 apertúrával, a másik pedig egy 5 megapixeles monokróm megoldás f/2.2 rekeszértékkel. Mindegyik kamerát mesterséges intelligencia által vezérelt lehetőségek segítik, olyasmire kell gondolni, mint háttér homályosítás, arcfelismerés, filterek stb.

Megvizsgáltuk a készüléket elöl és hátul, szóval ideje behatolni a burkolat alá. A Nokia X6 lelke egy Qualcomm Snapdragon 636 chipset, amelyet 4 GB RAM-mal, valamint opcionálisan 32, illetve 64 GB belső tárhellyel is kérhetünk. Ha pedig valami bikábbra vágyunk, akkor választhatjuk a 6 GB RAM-mal és 64 GB háttértárral ellátott verziót. A készüléken található hibrid aljzat segítségével egy további SIM vagy micro SD kártyával bővíthetjük a mobilt.

Az akkumulátor kapacitása 3060 mAh, a töltés USB-C porton keresztül történik, és a telep támogatja a QuickCharge 3.0 szabvány szerinti gyorstöltést. Ha hihetünk a gyártónak, akkor ez 50%-os töltöttséget jelent alig fél óra alatt. A szoftveres oldalt Android 8.1 Oreo reprezentálja, de a Nokia ígérete szerint az Android P rendszert is meg fogja kapni.

A telefon május 21-től lesz megvásárolható Kínában, a 4GB/32 GB-os változat 204, a 4GB/64GB-os kiszerelés pedig 236 dollárba fog kerülni. A legerősebb modell – amelyben 6 GB RAM és 64 GB belső tárhely található – 266 dollárért lesz hazavihető. A telefonokat kék, fekete és ezüst színekben kérhetjük. A Kínán kívüli forgalmazás bejelentése egyelőre még várat magára, és az sem kizárt, hogy más piacokon csak simán Nokia X néven kerül majd forgalomba az újdonság.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid