5G-s strapatelefon lett a Nokia XR20

0

Végre hivatalos a Nokia XR20, amelyet a gyártó egy hosszú távú befektetésnek tekint, és “életbiztosnak” nevez. A most debütáló okostelefon hardveresen és szoftveresen is a tartósságot helyezi előtérbe.

A vadonatúj készülék külső borítása MIL-STD810H minősítéssel büszkélkedhet, amelynek köszönhetően az 1,8 méteres zuhanásokat is képes túlélni. Az elemekkel szemben is védett a mobil, hiszen IP68 besorolást, valamint Gorilla Glass Victus bevonattal védett kijelzőt kapott.

A Nokia XR20 a masszív külső burkolatot nem számítva is egészen korrekt felszereltséggel bír. A megjelenítő egy 6,67 hüvelykes IPS LCD panel, amelyen Full HD+ felbontásban jelennek meg a tartalmak, akár 550 nites fényerővel. A képernyő nedves ujjakkal, kesztyűvel is kezelhető.

Az okostelefon belsejében Snapdragon 480 processzor végzi a számításokat, amelyet 6 GB RAM és egy 5G modem tesz teljessé. Ami a háttértár kapacitását illeti, csak 128 GB-os kiszerelés létezik a készülékből, a tárhely szerencsére bármikor bővíthető.

A Nokia masszív okostelefonja hátoldalán összesen két képrögzítő egység foglal helyet, az elsődleges modul egy 48 megapixeles konstrukció, amelyet egyetlen 13 megapixeles ultraszéles látószögű egység támogat, viszont mindkét érzékelő saját LED villanóval rendelkezik. Az előlapi kamera, amely egy középre igazított kivágásban található, 8 megapixeles fotókat képes rögzíteni.

A Nokia XR20 egy 5G-s strapatelefon, amely 3 évig megkapja az új Android rendszereket, és 4 évig a biztonsági frissítéseket. Jelen pillanatban Android 11 rendszert futtat.

A hardveres jellemzők közül említést érdemel még az akár 96 decibeles hangerőre képes sztereó hangszórópáros, amelyet az OZO lejátszási technológiájával is kiegészítettek. Ujjlenyomat-olvasó az oldalsó kereten található, kapunk továbbá egy testre szabható fizikai gombot, amelyhez bármilyen műveletet vagy alkalmazást társíthatunk.

A Nokia XR20 burkolata alatt 4630 mAh kapacitású akkumulátor található, amely a gyártói leírások értelmében képes akár kétnapos működést biztosítani. A telep támogatja a 18 wattos vezetékes, valamint a 15 wattos vezeték nélküli töltést.

A készülék gránitszürke és kék árnyalatokban kapható, 550 dolláros, vagyis megközelítőleg 167 ezer forintos áron. Az értékesítés augusztus 24-én kezdődik.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid