Nyomásérzékeny kijelzővel érkezhet az egyik új gamer csúcsmobil

0

Ha valaki netán elfelejtette volna, az iQOO nem más, mint a kínai Vivo játékorientált okostelefonokat forgalmazó almárkája. A brand következő nagy dobása január 11-én lesz, amikor bemutatásra kerül az iQOO 7 nevű készülék. A minap egy rakás érdekesség kiderült az okostelefonról, annak kijelzőjéről és hardveréről, amelyeket érdemes górcső alá venni.

Amennyiben a legfrissebb értesülések nem tévednek, az iQOO 7 képernyője egy nyomásérzékeny panel lesz, amely 120 Hz-es képfrissítési rátával büszkélkedhet majd, sőt, a források egy teljesen megújított rezgőmotor rendszerről is beszélnek, amely tovább fokozhatja majd a játékélményt. Magát a készüléket egyébként a kínai közösségi médiában már megmutatták, így nagyjából tudjuk, miként fog kinézni. De nem csupán a külsejét, hanem a belsejét is ismerjük valamelyest.

A gamer okostelefonban cseppet sem meglepő módon csúcshardver teljesít majd szolgálatot a Snapdragon 888 chipset képében, és a készülék akkumulátora támogatni fogja a 120 wattos gyorstöltést, bár ezt az opciót valószínűleg megőrzik majd a BMW M Motorsport Pro variánsnak. Ami még említést érdemel, az az LPDDR5 RAM és az UFS 3.1 típusú tárhely modulok használata.

Visszatérve a nyomásérzékeny kijelzőre: a gyártó a funkcióra Monster Touch néven hivatkozik, fekvő módban két érzékelési zónája lesz, egy a bal és egy másik a jobb oldalon, az optimális játékélmény eléréséhez. Nagy valószínűséggel ez nem valamilyen szoftveres megoldás lesz, sokkal inkább hardveres újítás, már csak az a kérdés, hogy miként fog teljesíteni a való életben, és persze mely játékok támogatják majd ezt a funkciót. Az IQOO 7 kapcsán még annyit tudni, hogy a hátlapon összesen három képrögzítő egység virít majd, és maga a képernyő OLED technológiára épül. A telefont első körben három színárnyalatban lehet majd kapni, és elérhető lesz majd ez a bizonyos BMW kiadás is, aminek vélhetően majd az autóbolond gamerek fognak a legjobban örülni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid