Óceáni hulladék is lesz a Samsung Galaxy S22 modellekben

0

Napokon belül leleplezésre kerülnek a Samsung Galaxy S22 készülékek, amelyekről már számtalanszor hallottunk, igazából a szivárogtatásokat figyelve kevés titka maradt ezeknek a prémium kategóriás okostelefonoknak. Az viszont talán mégiscsak újdonság, hogy a mobilok gyártásához egy vadonatúj anyagot fejlesztett ki a dél-koreai vállalat, amelynek alapját mindenféle óceáni hulladék, elhagyott halászhálók és hasonlók alkotják.

Hamarosan sor kerül a Samsung következő Unpacked eseményére, amelyen a Galaxy S22 modellek lesznek a főszereplők. A rendezvény felvezetésére tették közzé, hogy a telefonok legyártásához egy vadonatúj anyagot is felhasználnak, amelyet eldobott halászhálókból, illetve az óceánokban található mindenféle hulladékokból állítottak elő. A gyártó nyilatkozata szerint az anyag felhasználása egy újabb lépést jelent az általuk “Galaxy For The Planet” néven emlegetett kampányukban, amelynek célja a vállalat ökológiai lábnyomának a lehető legkisebbre csökkentése, illetve a Galaxy mobilokat használók fenntarthatóbb életmódjának elősegítése.

A vállalat azt nem hozta nyilvánosságra, hogy az új zászlóshajók gyártásakor egészen pontosan mekkora arányban használják ezt az új anyagot, de az eddig napvilágra került értesülések alapján a Galaxy S22 modellek külső borítását elsősorban üveg és fém fogja alkotni. A Samsung szóvivői hozzátették, hogy az eldobott halászhálók ijesztő mértékben bontják meg a környezet kényes harmóniáját, így azok begyűjtése és újrahasznosítása létfontosságú lépés a bolygó vizeinek tisztántartása, illetve a közös jövő megalapozása szempontjából.

Nyilván egyik cégtől sem lehet elvárni, hogy egyik napról a másikra változtasson meg mindent maga körül a fenntarthatóság érdekében, de azért jó látni, hogy történnek lépések. A Samsung például az elmúlt években jelentősen csökkentette a csomagolásban felhasznált műanyag és papír mennyiségét, számos egyéb mellett, ugyanakkor a töltő elhagyása a dobozokból egyesek szerint már kissé megkérdőjelezhető gyakorlat, mert így csupán annyi történik, hogy az ökológiai felelősség áthárul a felhasználóra.

Forrás: Samsung

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid