Olcsó, AMOLED kijelzős gamer telefonnal készül a Redmi

0

Nem túl sűrűn lehet egy mondatban hallani a “gamer okostelefon” és az “olcsó” kifejezéseket, de azért történnek próbálkozások, hogy a két fogalmat kicsit közelebb hozzák egymáshoz. Az efféle törekvések éllovasa a Xiaomi alatt szolgáló Black Shark brand, de egy ideje már hallani lehet a Redmi olcsó gamer mobiljáról is. A készülék létezéséről néhány hónappal ezelőtt a márka vezérigazgatója rántotta le a leplet, most pedig egy megbízható szivárogtatónak köszönhetően új infók láttak napvilágot.

A friss értesülések forrása Digital Chat Station, a bennfentes a kínaiak népszerű közösségi média platformján, a Weibón űzi tevékenységét. A kapcsolatai révén birtokába került információk szerint a Redmi gamer mobilja lapos kialakítású AMOLED megjelenítővel kerül majd piacra, és egy kameralyuk belsejében foglalhat helyet az előlapi kamera, hasonlóan ahhoz, ahogyan már a Redmi K40 vagy a Mi 11 esetében láthattuk. Mindkét mobil előlapját a Samsung vadonatúj E4 panelje ékesíti, és ezt alkalmaznák a gamer mobilon is.

A játékokra kiélezett mobil burkolata alatt MediaTek Dimensity 1200 chipset végezheti a számításokat, az energiaellátás feladatát pedig egy 5000 mAh kapacitású akkumulátorra bízhatják az ázsiai szakemberek. A telep várhatóan támogatja majd a 65 wattos gyorstöltést, ami állítólag képes mindössze 30 perc leforgása alatt teljesen lemerült állapotból maximális töltöttségre varázsolni a készülékben lévő telepet.

A gamer kifejezés a telefon esetében nem csupán egy üres frázis volna, a bennfentes szerint fizikai ravaszgombok kerülhetnek a mobil oldalsó keretére, az ilyen extrák pedig valóban képesek tovább fokozni a játékélményt.

A bevezetőben többször elhangzott az olcsó jelző, nos, a szivárogtató értesülései szerint a készülék az olyan ajánlatokhoz képest, mint az Asus ROG Phone 5, valóban filléres alternatíva lesz. A Redmi gamer mobilja szerinte 300-380 dolláros (92-117 ezer Ft) áron kerülhetne a boltok polcaira, így egyike lehet a legolcsóbb játékokra fókuszáló okostelefonoknak.

Kapcsolódó cikkek:

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid