Olcsó Samsung mobil jöhet gyári Androiddal

0

Egy vadonatúj okostelefon tűnt fel az egyik benchmark alkalmazás adatbázisában, a készülék az SM-J260G modellszámot viseli. A telefon vitathatatlanul a belépőszintet erősíti, és nagyon esélyes, hogy ez lesz a dél-koreai vállalat első próbálkozása az Android Go rendszerrel.

Az Android Go lényegében a zöld robotos operációs rendszer egyszerűsített változata, fejlődő országoknak szánt, kevésbé acélos hardverrel bíró okostelefonokra tervezve. Na persze nem csak a pénztárcakímélés a cél, bőven akadnak olyanok is, akinek nem kell a zsebébe fúziós reaktor, a Samsung sikere pedig abban rejlik, hogy szinte minden szegmenst lefednek a termékkínálatukkal.

Az Android Go tavalyi leleplezése Forrás: AndroidAuthority

Ennek a telefonnak mindössze 1 GB RAM-ja van, viszont már gyárilag Android 8.1-et futtat. Az Android Go ugyebár (jelenleg) az Oreo rendszer egyik változata, viszont a dél-koreai gigász nem sűrűn telepít friss szoftvert az alsóházas okostelefonjaira. Innen van a sejtésünk, mely szerint ez egy Android Go-t futtató okostelefon lehet, az első a Samsung mobilok történetében. A fenti állítást megerősíti, hogy az alaplapot is úgy listázza a GeekBench, hogy “universal7570_go”.

Sajnos egyelőre túl sok mindent a fentieken kívül még nem tudni a Samsung büdzsémobiljáról, de bizonyos források úgy tudják, hogy a készülék Samsung Galaxy J2 Core néven találhat majd utat a boltok polcaira. Ám persze ebből még semmit nem erősítettek meg hivatalosan, érdemes tehát fenntartásokkal kezelni az itt látottakat.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid