OLED kijelzős okos bőrtapaszt mutatott be a Samsung

0

A Samsung Advanced Institute Of Technology bejelentett egy különleges prototípust, ami lényegében nem más, mint egy nyújtható OLED kijelzővel felvértezett bőrtapasz. A készülék alapvetően ugyanazt tudja, mint egy fitneszkarkötő, csak jóval futurisztikusabb módon.  

A készülék lényegében egy OLED képernyő, egy chip és néhány érzékelő (pl. pulzusmérő) összessége. A tapasz a bőrre rögzíthető, egészen pontosan a csukló belső oldalára, így annak mozgása nem befolyásolja a kijelző teljesítményét. A konstrukció rendkívül rugalmas polimer és egy spéci elasztomer kombinációjából áll. A nem mindennapi egészségkövető akár 30 százalékos rugalmasságra is képes, és akár 1000 nyújtás után is teljesen stabil marad.

A Samsung szerint a készülék első a maga kategóriájában, és még a jelenlegi technológiák mellett is képesek voltak arra, hogy a legtöbb mostanában használatos érzékelőt beleépítsék a tapaszba. Mielőtt nagyon belelkesednénk, muszáj hozzátenni, hogy ez a bőrtapasz még egy darabig biztosan nem kerül fel a boltok polcaira.

A kutatók saját bevallása szerint is még van mit dolgozni az OLED képernyő képminőségén, a tapasz nyújthatóságán, és persze a szenzorok pontosságán is. Amennyiben ezeket a feladatokat sikeresen végrehajtják, akkor a Samsung készülékét, illetve annak technológiáját orvosi célokra is felhasználhatják majd, mivel az kiválóan alkalmas lesz arra, hogy megfigyelje a betegek, különösen a kis gyermekek, csecsemők egészségi állapotát.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid