Frissült az AnTuTu, és megérkezett az új toplista a leggyorsabb okostelefonokkal

0

Megújult az AnTuTu, ami immáron a 9-es verziójában érhető el a felhasználók számára. Az új kiadás további GPU méréseket is biztosít, újragondolták a CPU teszteket, és mostantól máshogy vizsgálják a tárhelyet, a RAM-ot és a felhasználói felületet is. A benchmark applikáció nemrég publikálta májusi toplistáját a leggyorsabb csúcs- és középkategóriás androidos készülékek rangsorával.

Valószínűleg nem lesz annyira nagy meglepetés, hogy a csúcskategóriás mezőnyben a Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészlettel szerelt készülékek dominálnak. Továbbra is a Xiaomi Black Shark 4 Pro áll az élen, de csak éppen, mert valamelyest csökkentek az átlag pontszámai. Az AnTuTu 1000 tesztelt készülék átlagát veszi, és ez alapján rangsorol, így ki lehet szűrni a kiugró eredményeket. Ha vannak többféle RAM és ROM kombinációk, akkor mindig a legnagyobbat veszik alapul az adott készülék esetén. A Black Shark 4 Pro éppen a lenyűgöző memóriateszt eredményei miatt kerülhetett újfent az élre.

A második helyezett szintén egy gamer okostelefon, a Red Magic 6 Pro, teljesítményéhez mindenképpen hozzájárul az aktív hűtés. Az Oppo Find X3 elől a OnePlus 9 Pro szerezhette meg a harmadik helyet, így most a negyediken dekkol. Az AnTuTu koponyák szerint a OnePlus mobilja hadilábon áll a hőmenedzsmenttel, ilyen téren szerintük még volna hova fejlődni.

A játékra kiélezett telefonok erőteljesen képviseltetik magukat ebben az összesítésben, az IQOO 7 a hatodik, az Asus ROG Phone 5 a nyolcadik, a Realme GT pedig a kilencedik helyet szerezhette meg. A kameramobilok sem teljesítettek rosszul, a Vivo X60 Pro ott van az ötödik helyen, a Xiaomi Mi 11 Ultra pedig elfoglalhatta a tizedik pozíciót. Vannak kiesők, míg a Lenovo Legion 2 az ötödik helyen, addig a Xiaomi Mi 11 a tizedik helyen volt korábban, most már nincsenek sehol a listán.

Ami a középkategóriás listát illeti, itt a Snapdragon 780 lapkával felvértezett Xiaomi Mi 11 Lite 5G áll az élen, az ezüstérmet a Redmi 10X 5G (Dimensity 820) vette birtokba, a bronz pedig az IQOO Z3 (Snapdragon 768G) jutalma.

A listán Kirin 985 és 820 lapkákkal felszerelt telefonok következnek. Ami a jövőt illeti, a Qualcomm Snapdragon 870 egy ígéretes lapkakészletnek tűnik, de számítunk az első MediaTek Dimensity 900 chippel felvértezett mobilra is, ami szintén változtathat az toplista állásán. A szóban forgó okostelefon, ha minden jól megy, az Oppo Reno 6 5G lesz.

Használjátok valamelyik készüléket akármelyik listáról? Egyetértetek ezekkel az eredményekkel?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid