Beépített OLED kijelzős Gear VR headseten dolgozhat a Samsung

0

A Samsung már piacra dobott jó néhány Gear VR headsetet, de mindegyiknek az volt a közös vonása, hogy szükséges volt egy okostelefont elhelyezni bennük, másképp nem működtek. A virtuális headsetek következő generációja azonban szakítani fog ezzel a hagyománnyal, legalábbis ha hihetünk az aktuális koreai szóbeszédeknek.

A legújabb Gear VR headset az első önállóan működő tagja lesz a termékcsaládnak, saját beépített kijelzővel, ami valamilyen OLED panelt fog használni, és extrém magas képpontsűrűsége lesz, durván 2000 ppi. Ez sokat fog segíteni a hányinger és a szédülés enyhítésében, ami jelenleg gyakori velejárója a virtuális fejfedők használatának – állítja egy névtelen ipari forrás.

A magas felbontású képmegjelenítés egyébként is üdvözítően hat a VR élményre, ugyanis a jelenlegi megoldások még eléggé pixelesek. A Samsung szakértői úgy vélik állítólag, hogy 1000 ppi felett már nem lesznek problémák a valósághűséggel, és a mellékhatások is meg fognak szűnni.

Természetesen az ázsiai cég emberei közül senki nem erősítette meg hivatalosan az értesülést, így nyilvánvalóan némi fenntartással kell kezelni ezeket a híreket. Ugyanakkor érdekes lenne látni ahogy a Samsung olyan konkurens termékeket előz be képminőség terén, mint az Oculus Rift vagy az HTC Vive.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid