Olyan Xiaomi mobil készül, ami 8K-ban veszi a videókat

0

Az XDA Developers csapatának értesülései szerint a Xiaomi olyan okostelefonon dolgozik, ami képes lenne 8K felbontású videók készítésére, a 7680×4320 pixeles mozgóképet ráadásul 30 képkockával rögzítené másodpercenként. Az információ a MIUI 11 kameraalkalmazásában volt elrejtve, amiben az az érdekes, hogy még a minap bemutatott Mi MIX Alpha sem tud 6K felbontásnál élesebb videókat felvenni a maga Samsung gyártmányú, 108 MP-es ISOCELL Bright HMX érzékelőjével.

Az hagyján, hogy egy ilyen bravúrhoz nem elegendő akármilyen kameraszenzor, kell mögé a megfelelő vas is. Jelen pillanatban mindössze a Samsung Exynos 9820 és a 9825 chipsetek támogatják a 8K felbontású videók készítését 30 képkockával másodpercenként, rajtuk kívül nincs olyan lapkakészlet, amivel ez megoldható lenne. Ez nagyjából azt jelenti, hogy az a bizonyos Xiaomi okostelefon, ami képes lesz erre, már a következő csúcskategóriás Qualcomm lapkát rejtené a belsejében (Snapdragon 865?), erről a chipsetről pedig egyelőre nem igazán tudni semmit.

Félreértés ne essék, tudjuk jól, hogy már most is van a piacon olyan okostelefon, ami képes 8K-s videókat csinálni, ez pedig a ZTE alá tartozó Nubia Red Magic 3, illetve annak frissített változata, a 3S. Azt viszont fontos megemlíteni, hogy ez a mobil minden kiváló tulajdonsága ellenére mindössze 15 fps-sel tudja rögzíteni ezeket a nagy felbontású felvételeket. Mondjuk az egy gamer telefon, így nem is a kamerákban keresendőek a leginkább szerethető vonásai. Úgy látszik, a Samsung és a Xiaomi együttműködése kamerafronton tovább fog folytatódni, mi pedig izgatottan várjuk azt a készüléket, ami ennek a közös munkának lesz a végeredménye.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid