Önállóan működő VR szemüveget mutatott be a Google és a Lenovo

0

A Lenovo és a Google egy közös projektbe vágott, amelynek az eredményét most a nagyérdemű elé tárták a tech gigászok. Egy önállóan, tehát okostelefon bepattintása nélkül működő Daydream VR rendszerű virtuális valóság headsetet mutattak be, ami a legelső a fajtájából. A Lenovo Mirage Solo számos érdekes innovációval kecsegtet, amelyeknek most utána is járunk. 

A szerkezet lelke egy WorldSense nevű apparátus, ami követi a mozgásunkat anélkül, hogy külső szenzorokat vonna be a folyamatba, hasonlóan a többi önállóan működő VR fejeshez. A már jól ismert Daydream kontrollerrel pedig interakcióba léphetünk a virtuális valósággal.

A Lenovo szószólói egyelőre nem kötötték orrunkra a headset felbontását, ugyanakkor állításuk szerint újdonságuk 110 fokos látószöget biztosít, így nem marad el az olyan eszközöktől, mint az Oculus Rift vagy a HTC Vive. A Lenovo Mirage Solo belsejében egy Qualcomm Snapdragon 835 lapkakészlet található 4 GB RAM-mal kiegészítve, így a headset teljesítményelőnnyel bír az Oculus Go-hoz, illetve Mi VR Standalone-hoz képest.

A Lenovo Mirage Solo a gyártó állítása szerint akár 7 órányi működésre is képes egyetlen töltéssel, ami fölöttébb kecsegtető üzemidőnek számít ebben a termékkategóriában. A szemüvegeseknek sem kell aggódnia, a headsetet direkt úgy alakították ki, hogy remekül lehessen használni okulárét viselve. Az árat egyelőre nem tudni, de állítólag kevesebb lesz, mint 400 dollár.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid