A OnePlus beszólt a Google-nek a Pixel 4 mobilok miatt, de gyorsan törölték a posztot

0

Bár a Pixel 4 telefonok alapvetően jól sikerültek, számos területen beléjük lehet kötni, méghozzá teljesen jogosan. A Google kihagyta például az ultraszéles látószögű kamerát és a 60fps-es 4K videórögzítési lehetőséget, mert szerinte ezek nem olyan fontosak a felhasználóknak, emellett a korábban már megszokott korlátlan fotómentési lehetőség sem jár az új csúcsmodellekhez. Továbbá a 90Hz-es képfrissítéssel is gondok adódtak, a OnePlus pedig erre reagált nemrég egy gúnyos bejegyzéssel.

A napokban sok helyen megírták, hogy a Pixel 4 mobilok 90Hz-es képfrissítése valamiért csak magas fényerő mellett működik, 75%-os érték alatt visszaáll 60Hz-re a képernyő. Így szinte értelmetlenné válik az egyik legjobb újítás, ami elég kellemetlen. A OnePlus erre gondolt egyet, és megosztotta az alábbi posztot Twitteren:

A OnePlus szerint az ő mobiljaik bárhol, bármikor tudják a 90Hz-es képfrissítést, nem számít, hogy milyen a fényerő. A bejegyzés mindössze néhány percig volt kint, villámgyorsan törölték, de ami egyszer az internetre felkerül…

Azt sajnos nem tudni, hogy miért gondolta meg magát a OnePlus, de két dolog fordulhatott elő. Az egyik, hogy rájöttek, hogy az ő mobiljaik sem mindig működnek 90Hz-en, hiszen számos app csak 60Hz-et támogat, és egyébként is nincs mindig szükség erre, csak fölöslegesen merítené az aksit. A másik lehetőség, hogy a Google-lel való jó kapcsolatuk megtartása érdekében törölték a posztot.

A OnePlus egyébként elkötelezett híve lett a nagyobb képfrissítésű kijelzőknek, már három mobiljuk támogatja a 90Hz-et (7 Pro, 7T és 7T Pro + a spéci kiadások), és nem is fognak már 60Hz-es készüléket piacra dobni. A Google pedig már ígéretet tett arra, hogy javítják a hibát, és bármilyen fényerő mellett működni fog a 90Hz-es megjelenítés.

Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid