Simán megdöntötte a tavalyi eladási rekordját a Huawei

0

A Huaweinek meglehetősen nehéz éve van az USA szankciói miatt, ám ez nem igazán látszik meg az eladásokon. Már a tavalyi év is szenzációsra sikerült a vállalatnál, 2019 azonban még jobban alakul eddig.

A Huawei hivatalosan is bejelentette, hogy máris elérték a 200 millió eladott okostelefont 2019-ben, és ehhez 64 nappal kevesebb kellett, mint a tavalyi évben. 2018-ban csak az év legvégén, december 25-én lett meg ez a szám, így az egész éves eredményük is nagyjából ennyi lett. Most viszont még több, mint 2 hónap van hátra, és Kínában népszerűbbek mint valaha, tehát mindenképpen egy erős rekorddal fogja zárni az évet a Huawei.

2019-ben egyébként összesen 250 millió okostelefon értékesítését tűzte ki célul a vállalat, ami 25%-os növekedés lenne a 2018-as 200 milliós eredményhez képest. Emellett azt is elárulták, hogy a Mate 30 modellekből idén valószínűleg meg lesz a 10 millió eladás, ami szintén szép eredmény lenne, főleg úgy, hogy a világ nagy részén nem kapható a mobil.

Egyelőre tehát töretlenül menetel előre a vállalat az amerikai tiltás ellenére, és a nemzetközi piacokon történő visszaesést sikeresen kompenzálják az erősödő kínai kereslettel. Hosszabb távon persze szükségük lesz más piacokra is, például Európára, de már ezen is dolgoznak a szakembereik. A kieső Google-szolgáltatásokat saját megoldásokkal fogják pótolni (HMS: Huawei Mobile Services), és jövőre valószínűleg már eljutnak arra a szintre, hogy visszatérjenek a kontinensünkre. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Mate 30 modellek eljutnak-e valaha hivatalosan hozzánk, a P40 széria azonban már nagy valószínűséggel kapható lesz nálunk is, akár feloldják a szankciókat, akár nem.

Az is szóba került, hogy a Huawei P40 és a P40 Pro dual-bootos megoldással érkezik, vagyis lesz rajtuk Android és Harmony OS is, de ez persze egyelőre csak pletyka, nem érdemes biztosra venni. Az új csúcsmodellek érkezésére egyébként márciusban lehet számítani, de addig még nagyon sok részlet ki fog derülni róluk.

Forrás: Huawei

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid