Online kereskedő buktatta le a Xiaomi Mi 5-öt

0

A Xiaomi következő zászlóshajóját, a Mi 5-öt ugyan csak január 21-én mutatják be, egy online kereskedő már most közzé tette a készülék majd minden jellemzője. Persze sokat a korábbi pletykákból már jól ismertünk, de így még bizonyosabbak lehetünk abban, milyen is lesz a kínaiak új csúcsmobilja. 

A történet eléggé klasszikus, nem egy készülék bukott már le így: a GearBest oldalán valaki tévedésből – vagy akár szándékosan – hamarabb közzétette a mobil adatlapját, mint kellett volna. Természetesen az oldalt utána annak rendje és módja szerint eltávolították, de a telefon specifikációit sikerült elmenteni. Persze, aki követi az írásainkat, az annyira nem fog hanyatt esni a meglepettségtől.

xiaomi mi 5 gearbest képek

A Mi 5 elsősorban a Samsung Galaxy S7 közvetlen konkurenciája lesz majd, ez kiderül a mobil hardveres jellemzőiből is. 5.2 inch képátlójú megjelenítőjén QHD felbontásban terpeszkednek a pixelek, ami egy elég meggyőző, 565 ppi-s pixelsűrűséget jelent. Ciki lenne, ha ezzel a felbontással nem bírna a készülék belsejében dolgozó vas, de a Xiaomi mérnökei biztosra mennek, ezért egy Qualcomm Snapdragon 820 kerül a mobil burkolata alá. A RAM mennyisége felér egy átlagos notebookkal, ami nem is baj, mert 4 GB mellett biztosan nem fog döcögni a telefonon futó Android 5.1-es rendszer, melyhez jár a gyártó saját fejlesztésű MIUI 7 interfésze is.

Xiaomi-MI-5

A GearBest oldalán egy 16 GB-os változatot tettek közzé erre a rövid időre, ám 64 GB-os verzióról is lehetett hallani korábban. A készülék hátlapján egy 16 megapixeles, ikervillanóval megtoldott szenzor található, míg a frontoldalon egy 8 megapixeles szelfikamera csücsül. A két SIM kártyát is gond nélkül fogadó okostelefonba még egy 3600 mAh kapacitású akkumulátornak is helyet szorítottak, az LTE hálózatok támogatása pedig nem újdonság.

Sajnos árat nem tettek közzé, és egy lehetséges másik változatról sem esett szó.

via: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid