Őrület: vízhűtést szereltek egy Samsung Galaxy S10-re

0

Az egyre izmosabb mobilos hardverek miatt a gyártók próbálnak egyre inkább odafigyelni a hűtésre is, különösen a mostanában teret nyerő “gamer telefon” kategóriában. A Galaxy S10 modellekkel nincs nagy gond ilyen téren, de azért fel tudnak melegedni, ám az egyik ismert techvideós végérvényesen megoldotta ezt a problémát.

A LinusTechTips csatorna videósa gondolt egyet, és felszerelt egy igen brutális vízhűtéses rendszert egy Galaxy S10 hátlapjára. A végeredmény egyáltalán nem mondható szépnek, és nem is túlzottan praktikus, viszont a spéci hűtés előnyei kétségtelenek.

A videóból kiderül, hogy az S10 akár 25-35%-kal is visszafogja a processzor teljesítményét túlmelegedés esetén, hogy lecsökkentse a hőmérsékletet. Ebben semmi meglepő nincs, minden készülék így működik, a vízhűtés felszerelése után azonban ez a probléma szinte teljesen megszűnt.

Persze mindez inkább csak érdekesség, hiszen mint ahogy korábban már leírtuk, ez egyáltalán nem egy praktikus megoldás, nem bátorítunk senkit arra, hogy megcsinálja a videón látottakat. Ha viszont mégis kedvet kaptál, akkor az Aliexpressen beszerezheted a videóban is használt réz hőelvezetőt, de ezzel még nem lesz teljes a szerkezet, kell hozzá néhány egyéb alkatrész (csövek, vízpumpa, ventilátor stb.)

Via AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid