Oscal Pad 15 bemutató: korrekt tablet asztali móddal és ütős szoftverrel

0

Az Oscal egy feltörekvő tech márka, amelynek fő célja költséghatékony és korrekt teljesítményű készülékek fejlesztése. A gyártó az Oscal Pad 13 táblagép sikerét most az Oscal Pad 15 piacra dobásával szeretné megismételni. A készülék egyebek mellett 10,36 hüvelykes kijelzővel, 1200p felbontással, 8 GB RAM-mal, 16 és 13 megapixeles kamerákkal, 8280 mAh kapacitású akkumulátorral, valamint asztali üzemmóddal kiegészített, Android 13 alapokon nyugvó DokeOS_P 3.0 operációs rendszerrel igyekszik felhívni magára a figyelmet.

Az Oscal Pad 15 táblagépet bevezető kedvezménnyel szeptember 18. és 26. között akár 149,99 dolláros (kb. nettó 53 750 Ft) áron is megvásárolhatjuk a márka AliExpress oldaláról. További részletek és megrendelés erre a linkre kattintva!

Az Oscal Pad 15 tervezésekor elsődleges szempont volt a hordozhatóság és a kényelem, ennek megfelelően a táblagép 7,6 mm vékony házzal, valamint 449 grammos tömeggel büszkélkedhet. A készülék zöld és szürke árnyalatokban választható, az egyik fiatalos, a másik inkább elegáns külalakkal bír.

Mint minden táblagépnek, ennek is a képernyő a legfontosabb összetevője, amely jelen esetben egy 10,36 hüvelykes, 2000 x 1200 képpont felbontású IPS LCD konstrukció, ráadásul ez egy olyan panel, amely Widevine L1 támogatással is bír, vagyis az olyan népszerű streaming szolgáltatások, mint a Disney+ vagy a Prime Video, 1080p felbontásban is képesek lesznek megjeleníteni a kínálatukban lévő tartalmakat.

Az Oscal Pad 15 erőteljes hangzású Smart-K Box sztereó hangszórókkal lett felszerelve.

A táblagép három különböző olvasó móddal igyekszik kímélni a felhasználók szemeit, a sötét mód éjjel tehet jó szolgálatot, az olvasómód a szöveges megjelenítésre fókuszál, az éjszakai fény üzemmód pedig igyekszik minimalizálni a panel kékfény kibocsátását.

Az Oscal Pad 15 energiaellátásáról 8280 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, amely támogatja a 33 wattos töltést. A gyártói ígéret szerint a készülék képes akár 20 órányi folyamatos működésre egyetlen feltöltéssel, a már említett 33 wattos töltés pedig lehetővé teszi, hogy a készülék mindössze egy óra hossza alatt visszanyerje teljes kapacitását.

A tablet belsejében nyolcmagos Unisoc T606 lapkakészlet teljesít szolgálatot, amelyet 8 GB RAM egészít ki (ezt virtuális RAM-mal további 8 GB-tal lehet kiegészíteni, így már 16 GB RAM állhat rendelkezésre), a belső tárhely kapacitása 256 GB, utóbbit egy akár 512 GB kapacitású micro SD kártyával tovább lehet bővíteni.

Ez a hardver az AnTuTu benchmark alkalmazásban 276 644 pontot szerzett, tanuláshoz, munkához, és a Mali-G57 grafikus gyorsítónak köszönhetően akár még játékhoz is kellő teljesítményt biztosít. Az úgynevezett intelligens előtöltés funkcióval pedig akár 15 százalékkal gyorsabban tölthetnek be egyes alkalmazások.

Az Oscal Pad 15 többablakos és osztott képernyős üzemmódokat biztosít, így a felhasználók egyszerre több applikációt is képesek ugyanazon a képernyőn futtatni. Videókat nézhetünk jegyzetelés közben, vagy böngészhetjük az internetet, miközben esszét írunk.

A PC módban Bluetooth billentyűzet és egér csatlakoztatásával akár mini laptoppá is alakíthatjuk a készüléket, hogy még hatékonyabbak és produktívabbak lehessünk. A készülék mellé ingyen jár egy stylus, jegyzeteléshez, rajzoláshoz.

Az Oscal Pad 15 egy 16 megapixeles előlapi kamerával lett felszerelve, amely lehetővé teszi a készülék arcfelismeréssel történő feloldását, persze szelfiket is lehet vele készíteni, de igazán hasznos a videohívások során lesz.

A táblagép hátoldalán 13 megapixeles képrögzítő egység foglal helyet. A tulajok a beágyazott Smart Google Lens funkció lehetőségével is élhetnek, amely képes tárgyakat és különböző elemeket beazonosítani, vagy szövegeket valós időben lefordítani.

Az Oscal Pad 15 Android 13 alapokon nyugvó DokeOS_P 3.0 operációs rendszert futtat. A szoftver rendelkezik több beépített teljesítménynövelő opcióval, ezek a Free up More Space, a Game Speedup, a Smart Power Saving és az APP Management nevet viselik.

Az első segítségével tárhelyet szabadíthatunk fel, a másodikkal a játékok teljesítményét fokozhatjuk, a harmadikkal növelhetjük a készülék energiatakarékosságát, az utolsóval pedig az alkalmazásokat menedzselhetjük.

Az úgynevezett Cold Room opció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy átmenetileg letiltsák a ritkán használt alkalmazásokat, így energiát és adatokat takaríthatnak meg.

A DAC és a MAC Protection pedig biztosítja a munkával kapcsolatos, valamint a személyes adatok megbízható titkosítását. Említésre méltó jellemző lehet a 4G modem, a duál SIM támogatás, illetve a beépített GPS navigáció.

Az Oscal Pad 15 táblagépet bevezető kedvezménnyel szeptember 18. és 26. között akár 149,99 dolláros (kb. nettó 53 750 Ft) áron is megvásárolhatjuk a márka AliExpress oldaláról. További részletek és megrendelés erre a linkre kattintva!

Forrás: Oscal

 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid