Összehasonlító videókon Snapdragon és Exynos chipekkel szerelt Samsung Galaxy S24 modellek

0

Újabb videók jelentek meg az interneten, amelyek összemérik az Exynos és Snapdragon processzorral szerelt Galaxy S24 és Galaxy S24+ készülékeket. A videósok azt próbálják kideríteni, hogy mekkora különbség van a két lapka teljesítménye és működése között.

Azoknak, akik a Samsung Galaxy S24 Ultrát választják, nem kell agyalni a két lapkakészlet közötti különbségeken, mivel az általuk beszerzett készülék minden piacon Snapdragon 8 Gen 3 chipsettel van felszerelve. A Galaxy S24 és az S24+ modelleket azonban piactól függően értékesíthetik Exynos 2400, illetve Snapdragon 8 Gen 3 lapkával.

Nálunk Európában a házon belül fejlesztett chip kerül minden esetben a szóban forgó modellek borítása alá. Az összehasonlító videókban a felvételt készítők más-más utat járnak be, de végül ugyanarra a konklúzióra jutnak, hogy a Snapdragon chip továbbra is jobb, mint az Exynos. Viszont ez érdekes módon az alap Galaxy S24-nél jobban megmutatkozik, mint az S24+-nál.

Az egyik videóban szó esik arról is, hogy az Exynos 2400-zal felszerelt Galaxy S24-nek nehézségei lehetnek az 5G kapcsolattal, ellentétben azokkal a modellekkel, amelyek belsejében Snapdragon chipset teljesít szolgálatot. Ami pedig a Galaxy S24+ modelleket összehasonlító videót illeti, a teljesítmény, a hőfok és az akkumulátoros üzemidő nagyjából hasonló mind az Exynos, mind a Snapdragon chippel felvértezett változatok esetében.

Ez azt jelentheti, hogy a Galaxy S24 kisebb alapterülete és hűtése miatt nagyobb teljesítmény- és hatékonyságbeli eltérés lehet a két verzió között. Ehhez képest a Galaxy S24+ modellek, amelyek nagyobb akkumulátorral és hűtőfelülettel rendelkeznek, talán kevésbé térnek el egymástól.

Szerencsére azért idén bőven van lehetőség azok számára, akik vagy az egyik, vagy a másik típusú chipet preferálják. A korábbi Samsung Galaxy S23 modellek továbbra sem számítanak elavultnak, így ha valaki kerülni szeretné az Exynos lapkát, de nem akar Ultra kiadást beszerezni, még mindig nyugodtan megvásárolhatja ezeket.

Arról sem szabad megfelelkezni, hogy a benchmark tesztek eredményei nem feltétlenül reprezentatívak. Így aztán, ha nincs előítéleted az Exynos chipekkel szemben, nyugodtan megvásárolhatod a Galaxy S24 vagy Galaxy S24+ készüléküket, a hétköznapi felhasználás során talán észre sem vehető az a különbség, amelyet a szintetikus tesztek jeleznek.

Forrás: Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid