Osztott képernyő támogatással kísérletezik a Google?

0

A mobil operációs rendszerek rohamosan fejlődnek, akárcsak az őket működtető hardver. A cél pedig kimondva-kimondatlanul is az asztali platformok utolérése, legyen szó sebességről, felhasználói élményről, vagy multitaskingról. Ezen, valamint a multiplatformosításon dolgozik a Microsoft a Windows 10-zel, az Apple OS X Yosemite-ja és iOS 8-a is ebbe az irányba konvergál, és lépést igyekszik tartani a Google is az Androiddal. Sok gyártó ajánl osztott képernyős, több ablakos felhasználást a készülékein (Samsung, LG stb.) ám a jövőben ez a funkció integrálódhat az Androidba.

A képen látható multi-window alkalmazási mód nem ismeretlen azok előtt, akik valamilyen módon közelebbi ismeretségbe kerültek már a Windows 8-cal, és ugyanilyen módon osztható meg két applikáció között a képernyő a redmondiak RT rendszerén is, amely kifejezetten ARM processzorokra készült. Azt senki nem állítja, hogy ez a feature már az Android L-be is belekerül, mint ahogyan biztosat arról sem tudunk, hogy mik a keresőóriás konkrét tervei ezzel a koncepcióval. Mindenesetre a fejlesztés zajlik, és sokan örömmel fogadnának egy ilyen funkciót natívan beépítve kedvenc mobil operációs rendszerükbe.

multiscreen1

A képernyőn két alkalmazás futhatna egyszerre, és ablakaik mérete szabadon testreszabható volna. A két fél közötti kommunikálás is elképzelhető, tehát lehetne adatokat (képeket, szöveget stb) kijelölni, másolni, és a másik applikációban beilleszteni. A feature működne telefonon és táblagépen egyaránt.

multiscreen2

Szerkesztői megjegyzés: Nekem iszonyatosan tetszik ez az elképzelés, és ha Google-ék megvalósítják, akkor az Android mérföldekkel tudna a konkurencia  –  pl. az egyébként több szempontból szintén remek iOS – elé kerülni. Nektek hogy tetszik ez az elképzelés? Ti használnátok? Írjátok meg nekünk kommentben!

AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid