Panasonic mobil a fotózás szerelmeseinek

0

A japán gyártó valószínűleg olyan okostelefonoknak akart konkurenciát állítani, mint a Nokia Lumia 1020 vagy a Samsung Galaxy K Zoom, amikor megálmodta a DMC-CM1-et. A készüléket eredetileg csak a francia és a német piacokra szánták, de a nagy érdeklődés miatt december elsejétől az Egyesült Királyságban is kapható lesz a kompakt méretű kameramobil. 

panasonic-lumix-2

Az eszköz legfontosabb tulajdonsága a hátlapon található 1 hüvelykes kameraszenzor, ami hétszer akkora, mint amekkorákat az okostelefonok világában megszokhattunk.  Az optikát a Leica szálltja, és a 20 megapixeles modul videofelvételek készítésében is élen jár, a 4K felbontású mozgókép rögzítése meg sem kottyan számára. Természetesen mindehhez decens hardver is szükséges, ezért a Panasonic egy Qualcomm Snapdragon 801-es processzort, 2GB RAM-ot és 16 GB belső tárhelyet épített a készülékébe. Mivel a fotózás, vagy a nagy felbontású videók hamar megtölthetik ezt a tárolót, ezért akár egy 128 GB-os memóriakártyával is bővíthetjük az újdonságot. A kijelző 4.7 colos és Full HD felbontású, mondani sem kell, hogy ezen a méreten ez a rezolúció tűéles képet garantál (468 ppi). A készülék szinte minden jelenlegi vezeték nélküli szabvány szerint képes kommunikálni, a fedélzetén található operációs rendszer pedig Android 4.4 KitKat.

panasonic-lumix-1

A 135.4 x 68 x 21.1 mm-es dimenziókkal rendelkező készülék kényelmes egykezes használatot ígér, ám a belepakolt fényképező funkcióknak hála a tömege a 200 grammot is meghaladja. Többek között ezért is érdemes tudni, hogy a Panasonic leginkább egy okostelefon funkciókkal szerelt fényképezőgépként tekint a készülékére, amit elsősorban fotós üzletekben árulnak majd. A sok extráért bele kell nyúlni a pénztárcánkba, hiszen a terméket 899 eurós áron fogják kínálni a német és francia boltokban.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid