Pár nap, és bemutatják a Samsung Galaxy S10 processzorát

0

A Samsung hamarosan bemutatja új csúcshardverét, ami a Galaxy S10 modellek egy részét hajtja majd. Az új chip rettentően erősnek ígérkezik, és komoly hangsúlyt kap benne a mesterséges intelligencia.

A nagy leleplezés november 14-én lesz, ekkor debütál az Exynos 9810 utódja, ami már 7 nm-es gyártástechnológiára épül. A Samsung szerint ez 50%-kal megnövelt energiatakarékosságot és 20%-kal nagyobb teljesítményt eredményez. Az eddigi pletykákban Exynos 9820 néven emlegették az utódot, de ez még egyáltalán nem biztos. Lehetséges, hogy végül a Samsung is új nevet választ, hasonlóan a Qualcomm-hoz, amely Snapdragon 8150-ként adja ki újítását Snapdragon 855 helyett.

Az előzetes plakát arra utal, hogy fejlett mesterséges intelligenciát kap az újdonság, minden bizonnyal lesz erre egy dedikált speciális chip a lapkakészletben. A SoC emellett már az 5G-re is fel lesz készítve, és állítólag lesz belőle olyan verzió, ami Exynos 5100 modemet kap (a Samsung első 5G modeme). Ez a Galaxy S10 5G-s kiadásába kerülhet majd bele, ami minden bizonnyal csak Dél-Koreában lesz kapható.

Egyébként a november 14-én bemutatkozó új chipset kerül majd többek között a Galaxy S10 európai kiadásaiba, míg más piacokra a Snapdragon 8150-es verzió juthat.

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid