Passzív hűtős tokot kapott a Redmi K60 és K60 Pro

0

A tavalyi év végén debütáltak a Redmi K60 készülékek, az új sorozat összesen három modellel érkezett. Az okostelefonok ütős hardverrel bírnak, és a két komolyabb modell vezeték nélküli töltést is kapott, így nem csoda, hogy az első villámvásár sikeresen zajlott. Apropó hardver: a Pro modell belsejében Snapdragon 8 Gen 2, az alapmodell borítása alatt pedig 8+ Gen 1 lapka zakatol, ezek azért tudnak hőt termelni. Bár a Redmi mobilok esetében a gyártónak volt gondja a hűtésre, most egy olyan tokot is bemutattak, amely képes tovább fokozni a készülékek hőmenedzsmentjét.

A most villantott tok a Redmi K60 és a K60 Pro modellek amúgy is méretes, 5000 négyzetmilliméteres hűtőrendszerét igyekszik támogatni, amellett, hogy a megszokott módon óvja a telefonokat a különböző fizikai behatásoktól. A tok nem a gamer mobilok esetében alkalmazott extra aktív hűtés – vagy másképpen ventilátor(ok) – révén teszi mindezt, hanem ugyanazzal a passzív eljárással, amelyet az okostelefonok belsejében is alkalmaznak. Vagyis a tokban nincs mozgó alkatrész.

A Redmi K60 modellekhez fejlesztett tok belsejében egy olyan anyag található, amely alapállapotban szilárd halmazállapotú van, viszont hő hatására folyékonnyá válik. Ez segíti a működés közben termelt hő hatékonyabb elosztását, illetve annak elvezetését. A gyártó saját mérései szerint a telefontartozék képes akár 4 Celsius fokkal is csökkenteni az okostelefon működési hőmérsékletét.

Persze erről, illetve úgy általában a tartozék hatékonyságáról igazán csak gyakorlati tesztek során tudnánk megbizonyosodni. A kiegészítő egyelőre csak Kínában lesz kapható – mondjuk a Redmi K60 modelleket is csak ott értékesítik egyelőre – de az ára nem vészes: helyi pénzből átszámítva nagyjából 12 dollárt (~4500 Ft) kérnek el érte a Xiaomi Mallon keresztül. Szerintetek van értelme ilyen kiegészítőt vásárolni, vagy felesleges pénzkidobás?

A jó hír, hogy legalább az egyik K60 modell Európában is meg fog jelenni, valószínűleg POCO márkanév alatt, a tokot pedig remélhetőleg könnyen be lehet majd rendelni kintről, így mi is élhetünk az extra hűtési lehetőséggel.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid