Pehelysúlyú verziót kapott az Android 9.0 Pie

0

Idén indult hódító útjára a belépőszintű hardverre optimalizált Android Oreo Go, aminek most bejelentették a folytatását, az Android 9.0 (Pie) Go-t. Az aktuális zöld robotos rendszer pehelysúlyú változata ősszel válik elérhetővé, és számos újítást, többek között megnövelt biztonságot hoz majd a felhasználók számára.

Az új rendszer teljes becsületes neve Android 9.0 Pie Go Edition lesz, alapjait az előző verzió szolgáltatja, de mégis igyekszik előrelépni minden téren. Az egyik legjobb ilyen új tulajdonsága az, hogy 500 MB-tal kevesebb helyet foglal elődjénél, így mondjuk egy 8 GB-os mobilon megmarad 5.5 GB. A rendszer alapverziója alig hagyna 2.5 GB szabad helyet egy ugyanekkora háttértárolón.

Az új verzió sokkal gyorsabban fog elindulni, és még biztonságosabb lesz. A belépőszintű felhasználók sokat fognak profitálni abból az új opcióból is, ami folyamatosan monitorozza és kijelzi majd az adatfogyasztásukat. Ez a funkció gyárilag részét fogja képezni az új rendszernek. Az Android 9.0 Go Edition fejlesztésekor sokat csiszoltak a direkt hozzá készített “lájt” alkalmazásokon is. Ezek sok esetben fele annyi helyet foglalnak, a Google Asszisztens pedig immáron több nyelvet is támogat. A Térkép Go verziója ezentúl lehetővé teszi a navigálást is.

Néhány a rengeteg Android Go rendszert futtató eszköz közül

Egyelőre nem tudni pontosan mikor érkezik meg az új operációs rendszer, de azt a keresőóriás is elismerte, hogy valamikor ősszel már le lehet rá csapni. Azt is hozzatették, hogy bár kétszáz Go rendszert futtató eszköz található jelenleg a piacon, több, mint száz további gyártó szeretne ilyen termékeket megjelentetni a jövőben.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid