Kemény tiltást kapott a Huawei és a ZTE az USA-ban

0

Az Egyesült Államok elnöke a minap írta alá a magyarra durván Védelmi Engedélyezési Törvény-ként fordított szabályozást, ami megtiltja az ország tisztviselői, hivatalos személyei számára a ZTE és a Huawei eszközeinek használatát. Tilossá vált minden olyan készülék, amelyek felhasználói adatokat gyűjtenek, és ez nagyjából igaz az ázsiai gyártók összes termékére. 

A törvényhez csatolt dokumentumban az is szerepel, hogy a hivatalos alkalmazottak, cégek, ügynökségek, és a vállalkozók mielőbb váljanak meg ezektől a masináktól, és amint tudják, cseréljék le őket. Persze nyilván ezek a dolgok tőlünk messze történnek, ugyanakkor fordult már elő párszor a történelemben, hogy tengerentúli dolgoknak hatása volt az itteni állapotokra, így érdemes szemmel tartani, mi is zajlik jelenleg Donald Trump Amerikájában. Pláne ha telekommunikációval kapcsolatos a dolog.

A törvény egyébként pont azután lépett életbe, hogy a ZTE és a Kereskedelmi Minisztérium kínkeservesen megegyezett, és a kínai cég teljes megsemmisítése helyett csak súlyos büntetéseket, valamint a vezetők egy részének leváltását kérték a tilosban járó ázsiai manufaktúrától. Ennek ellenére a Kongresszusban továbbra is akadnak szép számmal, akik fenyegetést látnak a kínai cégben – vagy jelen esetben cégekben – így az említett vállalat kicsinálása helyett a biztonsági intézkedés mellett voltak kénytelenek lobbizni.

A tiltás nem csupán a Huawei-t és a ZTE-t érinti, elég szép kis lista jött össze különböző telekommunikációs vagy videós megfigyelési technológiákkal foglalkozó cégekből, tőlük szintén óva intik a professzionális felhasználókat. Így többek között feketelistára került a Hytera Communications, a Hangzhou Hikvision Digital Technology Company, és a Dahua Technology Company, amelyek mindegyike Kínában székel.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid