Minden új Nokia okostelefon megkapja az Android 9.0-t

0

Örülhetnek a Nokia mobilok tulajai, mivel a legújabb infó szerint a vállalat összes új androidos készüléke frissül majd a nemrég bemutatott Android 9.0 Pie verzióra.

Sokan azért nem szeretnek olcsóbb mobilt venni, mert jóval kisebb az esélye, hogy megkapja az aktuális frissítéseket, mely az idő előrehaladtával még tovább csökken. Ez általában a gyártókon múlik, és komoly könnyítést jelent számukra ha a gyári, érintetlen verzióval dolgoznak.

Természetesen az alap rendszer nem olyan csili-vili, és nem tud úgy kitűnni a tömegből, ám sebesség terén bőven kárpótolja a felhasználókat. Nem véletlenül választotta a stock Androidot a HMD Global is a Nokia mobilokhoz, hiszen így jóval kevesebb meló van velük. Az idő úgy látszik őket igazolja, hiszen nagyon megy a szekerük, és máris visszatértek a nagyok közé.

Az ázsiójukat csak tovább növeli majd az infó, miszerint az összes készülékük Android 9.0 Pie-ra frissül majd, egészen a legolcsóbb Nokia 1-től (ami egyébként Android Go-t futtat) kezdve. Érdemes még kiemelni a Nokia 7 Plus-t, amely az Android One programjának része, így 2 évig garantáltan megkapja a legújabb verziót, és várhatóan erre érkezik majd először a frissítés, mivel a béta már korábban megjelent rá.

Örülhetnek tehát a Nokia tulajok, hiszen biztosan “majszolhatják majd a pitét” a mobiljukon. A megjelenések idejéről még nincs pontos hír, de várhatóan nem húzzák majd sokáig, és amint lehet, elérhetővé teszik a friss verziót a készülékekre.

Forrás: Nokia

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid