Itt a 10 colos Xiaomi Mi Pad 4 Plus

0

Elsőnek csak pár kósza pletyka formájában tűnt fel a minap a Xiaomi Mi Pad 4 Plus, majd egyszer csak azt vettük észre, hogy hivatalos a készülék. Egy 10 colos tabletről van szó  – 2018-ban annyira nem is értettük a nyolc hüvelykes verziót -, amiben minden benne van, ami egy modern tablethez kell, és a kínaiak ceruzája most sem fogott vastagon, amikor az árakat szabták. 

A készülék kijelzője 10.1 hüvelykes, ezen a felületen 1920×1200 képponttal kell számolni. Vannak ennél élesebb megjelenítők, de a hétköznapok hőseinek bőségesen elegendő lehet a 16:10-es, tehát szélesvásznú képernyő. Az egész masina alig 485 grammot nyom, ami teljesen átlagosnak tekinthető ebben a méretkategóriában, ezzel amúgy 143 grammal nehezebb, mint a nyolc colos tesója, ám hamarosan arra is kitérünk, miért.

A szerkezet belsejében az erő a Qualcomm Snapdragon 660-as lapkájában összpontosul, amihez 4 GB RAM-ot, valamint egy 64, illetve 128 GB-os belső tárhelyet pakoltak a Xiaomi munkatársai, utóbbi mérete nyilvánvalóan attól függ, mennyit fektetünk a készülékbe. Szóval a gépezet tömegének legnagyobb részét a 8620 mAh akkumulátor adja, ami kifejezetten klassznak számít ebben a termékkategóriában, és érthetővé teszi a már említett 485 grammos súlyt.

Tablettel fotózni még mindig eléggé röhejes, de ha akarunk, ugyanaz a kamerakiépítés áll rendelkezésre, mint a Mi Pad 4 esetében, vagyis egy f/2.0 apertúrájú 13 megapixeles elsődleges, valamint egy 5 megapixeles, szintén f/2.0 rekeszértékű előlapi kamera. Ha hirtelen valamit gyorsan meglátunk, és csak ez a masina van kéznél, végül is jó szolgálatot tehetnek ezek a lencsék, de nyilván csodát nem érdemes várni.

A készülék egyetlen variánssal fog bírni a hálózati kapcsolatok szempontjából, ami azt jelenti, hogy eleve Wi-Fi és LTE modemmel érkezik a Xiaomi Mi Pad 4 Plus. A táblagép arany és fekete színekben lesz kapható, tényleg tök jó áron: a 64 GB-os változat 276 dollárba, míg a 128 GB háttértárral ellátott verzió 305 darab zöldhasú pénzdarabért lehet a miénk. Az előrendelés már él, bár azt egyelőre nem tudni, mikor indulnak a kiszállítások.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid