Debütált a Poco C55, ami márka legolcsóbb mobilja lehet idén

0

Újabb belépőszintű okostelefonnal gyarapodott a Poco palettája a C55 képében, amely filléres árral és az alapvető, mindennapi felhasználásra elegendő, egyszerű hardverrel érkezett. A telefon belsejében MediaTek Helio G85 lapkakészlet teljesít szolgálatot, a hátoldalán pedig 50 megapixeles elsődleges képrögzítő foglal helyet. Mindezt megközelítőleg 115 dolláros, vagyis cirka 41 ezer forintos áron kínálja a készülék.

A bevezetőben említett vételárért egy 6,71 hüvelykes HD+ felbontású, Panda Glass védelemmel óvott IPS LCD megjelenítőt kapunk, amelynek felső részén 5 megapixeles előlapi kamera található egy csepp alakú notch belsejében. Ez egy szimpla, 60 Hz-es kijelző, 120 Hz-es érintési mintavétellel. Ha már kamerák: a mobil hátoldalán 50 megapixeles elsődleges kamera foglal helyet, amely mellé egy 2 megapixeles mélységérzékelőt szereltek a kínai gyártó munkatársai.

A Poco C55 burkolata alatt tehát MediaTek Helio G85 zakatol, kiszereléstől függően 4 vagy 6 GB RAM, valamint 64 vagy 128 GB háttértár mellett, utóbbit bővíteni is lehet. A készülék az első bekapcsolást követően Android 12 operációs rendszert futtat, amelyhez MIUI 13 felhasználói felület jár. A Poco telefonját 5000 mAh kapacitású teleppel szerelték fel, amelyet legfeljebb 10 wattal lehet tölteni.

A belépőszintű mobil egyelőre csak Indiában kapható, de egyáltalán nem lehetetlen, hogy más piacokon is tiszteletét teszi a közeljövőben. Az indiai vásárlók a már említett 115 dolláros összegért egy 4/64 GB-os variánst kaphatnak, akinek viszont a 6/128 GB-os konfiguráció szimpatikusabb, annak 132 dollárnak megfelelő rúpiát kell leszurkolnia. A készüléket kék, fekete és zöld árnyalatokban lehet hazavinni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid