Ejtésteszten járt a Samsung Galaxy S23+

0

Múlt héten a műszerész ismeretekkel bíró YouTube-videós, aki a PBKReviews csatornát felügyeli, próbára tette a Samsung Galaxy S23 Ultra strapabírását, ami egy derékmagasságból induló esést követően összetört. Valószínűleg nem sokan lepődtek meg az eredményen, a videó szerint elsősorban az ívelt kialakítású képernyő volt a ludas abban, hogy a készülék nem teljesített jól. Épp ezért próbára tette a sík kijelzővel szerelt Galaxy S23+ modellt is, hátha az majd jobban tűri az eséseket. 

Ami azt illeti, sajnálatos módon nem ez történt. A Samsung Galaxy S23 Ultra elő- és hátlapját Gorilla Glass Victus 2 oltalmazza, és ugyanezt a védelmet applikálták a Galaxy S23+ modellre is. Hiába a lapos kijelző és a legújabb Corning-üveg, a másik zászlóshajó is ugyanarra a sorsra jutott, mint a nagyobb variáns, és már az első körben elbukott az ejtésteszten.

Azt azért érdemes megemlíteni, hogy a Galaxy 23+ esetében a repedések látványosan kisebbek voltak, mint a Galaxy S23 Ultra ívelt paneljén. Azt sem szabad elhallgatni, hogy az érintőképernyő ezután is alkalmas maradt a készülék irányítására, illetve a képernyő továbbra is jól láthatóan megjelenítette a felhasználói felületet. Nyilván nem ez az optimális felhasználási módja egy okostelefonnak, de ha már megtörtént a baj, legalább gond nélkül le lehet menteni az adatokat, mielőtt felkeressük a szervizt.

Igazából az összes úgynevezett “glass sandwich” kialakítású készülék összetörhet, ha kemény felületre ejtik őket csípőmagasságból, a Corning és a hasonló cégek hiába fejlesztik rohamtempóban az edzett üvegeket, egyelőre nem történt forradalmi áttörés ebben a tekintetben. Zárásként két javaslatunk volna: továbbra is használjatok tokot és üvegfóliát, illetve nézzétek meg ezt a videót, ha nekünk nem, csak a szemeteknek hisztek. Nyelvtudás nem szükséges, a látvány magáért beszél.

Forrás: PBKReviews

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid