Szétszerelték és strapatesztelték a Samsung Galaxy S23 Ultrát

0

A Samsung Galaxy S23 modellek horrorisztikus hazai árazását már ismeritek, a készülékek közül a legdrágább az Ultra kiadás, amelyért akár 789 990 forintot is elkérhetnek a választott tárhely függvényében. Az okostelefon beszerzése tehát mindennek nevezhető, csak szerény befektetésnek nem, így aztán egyáltalán nem hátrányos tudni, hogyan bírja a gyűrődést, mire lehet számítani tartósság, strapabírás szempontjából. A műszaki érdeklődésű olvasóinkat pedig az is érdekelheti, hogy miként fest belülről ez a méregdrága mobil. A PBKreviews elnevezésű YouTube-csatornának köszönhetően most mindkét kérdésre válaszolni tudunk.

A videós először az okostelefon vízállóságát tette próbára, és úgy tűnik, hogy az IP68 minősítést megérdemelten kapta a Samsung Galaxy S23 Ultra, mivel az három perces lubickolás után is tökéletesen működőképes marad. A készüléket oltalmazó Gorilla Glass Victus 2 is jól szerepel, a pénzérmék általi csikarás nem tesz látható kárt az üvegbevonatban. Amikor egy kicsit professzionálisabb módon vizsgálja a kérdést, a youtuber arra jut, hogy a telefon megjelenítője a Mohs-skála 8-as szintjén kezd el látványosan karcolódni, a sérülések pedig még mélyebbek lesznek a 9-es szinten.

Ami a Samsung Galaxy S23 Ultra hátlapját és kameráit illeti, ugyanígy teljesítenek karcállóság tekintetében. A leejtési tesztben a megjelenítő sajnálatos módon megreped, miután derékmagasságból, közvetlenül a betonra ejtik a készüléket. A hátlap is hasonlóan jár egy másik csípőmagasságból indított zuhanást követően. A sérülések viszont csak kozmetikai jellegűek, maga a telefon és a belsejében lévő alkatrészek teljesen működőképesek maradnak.

Egy másik videóban szétszerelik az okostelefont, jól látható, hogy a Samsung igyekezett megkönnyíteni az akkumulátor cseréjét kihúzható fülek alkalmazása révén. Az összes kábel és csatlakozó fel van címkézve, ami szintén megkönnyíti a javítási folyamatot. Szerelés közben egyebek mellett megfigyelhetjük a telefon belsejében lévő Snapdragon 8 Gen 2 chip hűtéséért felelős, az előző generációhoz viszonyítva méretesebb gőzkamrát. A videós összességében elégedett a készülék szerelhetőségével, amelyre 9 pontot ad a 10-ből.

Forrás: PBKreviews

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid