Portok nélküli, teljesen kávamentes telefont jelentett be a Xiaomi

0

A Xiaomi bejelentettet egy koncepció készüléket, amely nagyjából azt hivatott megmutatni, hogy milyen lehet majd a jövő telefonja. Érdekes elgondolás, de vajon mennyire lenne praktikus egy ilyen mobil a valóságban?

A telefon egyelőre Xiaomi Siqu néven fut, és a gyártó “Quad-curved Waterfall Display Concept Smartphone“-ként hivatkozik rá, vagyis egy olyan koncepció mobilról van szó, amelynek mind a négy oldalán nagymértékben hajlított, úgynevezett “vízesés” kijelzője van.

A készüléken egyáltalán nincsenek portok és gombok. A csatlakozókat vezeték nélküli megoldásokkal pótolják, a vezérlés pedig az oldalsó nyomásérzékeny felületek révén lesz lehetséges az érintőkijelző mellett.

A kijelző az oldalakon 88 fokban hajlik le, vagyis majdnem teljesen merőlegesen. Így kerete egyáltalán nincs a telefonnak, egyedül a négy sarkon látható némi fém merevítés.

A szelfikamera a kijelző mögött található, normál esetben teljesen láthatatlan, a telefon természetesen vezeték nélkül tölthető, és eSIM került bele normál SIM foglalat helyett. A gyártó szerint 46 különféle technológiai szabadalmuk van, amelyek ezzel a készülékkel kapcsolatosak.

A Xiaomi egyelőre csak rendereket tett közzé az újdonságról, valódi fotókat nem, de a vállalat nyilatkozata szerint már több dolgozó is használja a készüléket, vagyis vannak működő prototípusok. Konkrét specifikációkat azonban nem árultak el.

Azt még nem tudni, hogy mikor lehet majd ténylegesen is megvásárolni egy ilyen okostelefont, de a Xiaomi a bejelentés előtt már elhintette az árát, ami 10.000 jüan, vagy átszámolva durván 482 ezer Ft lehet majd.

Az ötlet egyébként nem rossz, egyértelműen ebbe az irányba halad az ipar, sőt, igazából a Meizunak már 2019-ben volt egy hasonló koncepciója, a Meizu Zero, bár ennél a kijelző csak két oldalt volt ívelt. A legnagyobb kérdés inkább az, hogy mennyire lesz praktikus, illetve sérülékeny egy ilyen mobil.

 

Ezt is nézd meg, leáraztak egy rakat népszerű Xiaomi cuccot:

Forrás: Xiaomi, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid