Premium előfizetés nélkül is támogatni fogja a háttérben való lejátszást a YouTube Music

0

Akinek volt már valaha Android rendszert futtató okostelefon a birtokában, nagyon jól tudja, hogy a YouTube és a YouTube Music csak akkor hajlandó a háttérben lejátszani a megnyitott videót vagy zenét, ha rendelkezünk Premium előfizetéssel. A videómegosztó alkalmazás esetében ez valószínűleg így is fog maradni, ám a zenelejátszó applikáció hamarosan előfizetés nélkül is biztosítani fogja ezt a funkciót, vélhetően sokak örömére.

A YouTube a napokban bejelentette, hogy a YouTube Music alkalmazás ezentúl ingyenesen is lehetővé teszi majd a háttérben történő lejátszást. Az új funkció először Kanadában lesz elérhető, ahol november 3-án élesítik azt. Ez az opció jelen pillanatban csak a YouTube Premium előfizetők kiváltságsa, a nem fizető felhasználók számára véget ér a lejátszás, ha kilépnek az alkalmazásból vagy lezárják a telefon képernyőjét. Az újítás viszont lehetővé teszi, hogy a YouTube Music is ugyanúgy használható legyen, mint bármilyen más zenei applikáció. A felhasználók hozzáférést kapnak a rádióállomásokhoz, létrehozhatnak lejátszási listákat, és a saját maguk által feltöltött dalokat is bármikor le tudják játszani.

Nyilván már kitaláltátok, hogy az ingyenességnek pontosan ugyanaz az ára, mint a hasonló alkalmazások esetében: a muzsika hangjait néha reklámok szakítják meg. Nincs ebben semmi meglepő, bevett gyakorlat ez a Deezer, a Spotify és a hasonlók esetében. Így ha szeretnél a hirdetésektől is megszabadulni, akkor érdemes lesz a későbbiekben előfizetni a szolgáltatásra, mindenki másnak pedig marad a jó öreg YouTube Vanced, amit az XDA fejlesztők csapata készített. Azt még egyelőre nem tudni, hogy az új funkció mikor jut el hozzánk, de valószínűleg a kanadai start után további régiókban is bevezetik majd.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid