Hatalmas öngólt lőtt a Google a 2017-es toplistájával

0

A Google nemrég közzétette a “Best of 2017” válogatását, amiről mi is beszámoltunk, ám rejtélyes módon nem sokkal a publikálás után módosítottak a listán.

Egy spanyol androidos blog szúrta ki, hogy megváltoztatta a Google a toplistát. Először is a legnépszerűbb appok és játékok szekciók neveit átírták arra, hogy legjobb appok és legjobb játékok, így egy kicsit szubjektívebb lett a lista. Mindez valószínűleg azért történt, mert egy népszerű, de problémás alkalmazás is bekerült a válogatásba.

A Photo Editor – Beauty Camera & Photo Filters nevű app 10 és 50 millió közötti letöltésszámmal bír, és 4.2-es az értékelése, tehát elég sikeres, de valójában tele van reklámmal és igen gyanús engedélyeket kér. Ilyen például a hívások indítása és átirányítása, a hívásnapló megváltoztatása, illetve a hálózati beállítások módosítása. Emellett még a lezárt képernyőre is tesz ki reklámokat, ami a Google legutóbbi álláspontja szerint már tiltott. A keresőóriás azonban mindezek ellenére kiemelte az appot a Top 5-ös listáján.

A Google éppen ezért utólag változtatott a toplistán, és át is írták az eredeti bejelentő posztot. Most már 5 helyett csak egy legjobb appot és egy legjobb játékot listáznak, a Play-en viszont egy sokkal nagyobb válogatást találhatunk.

Forrás: AndroidJefe Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid