Promóciós videók dicsérik a Snapdragon 8 Gen 2 képességeit

0

A minap mutatták be a Qualcomm legújabb zászlóshajó lapkakészletét, ami a Snapdragon 8 Gen 2 nevet viseli. A chipset az egyik legmeghatározóbb konstrukció lesz az Android mobilok világában, legalábbis a közeljövőt illetően mindenképpen. Hogy még közelebbről megismerkedhessünk a képességeivel, a gyártó közzétett két rövid reklámvideót, amelyek az újdonság fejlesztéseit és képességeit méltatják.

Az egyik első dolog, amit kiemelnek, a 18 bites tripla képfeldolgozó egység, amely képes egyszerre kezelni három 36 megapixeles kamerát is. Ráadásul külön fókuszálhat hajra, arcra, szemekre és más egyebekre, hogy a portré módban készült képek még színvonalasabbak lehessenek. A másik, amire szeretnék felhívni a figyelmet, az a hardveresen támogatott sugárkövetés, amelyre immáron a Qualcomm lapkája is képes. A rendkívüli valósághűséget eredményező grafikai technológia már egy ideje jelen van a PC-s és a konzolos játékok világában, most pedig meghódítja a telefonokat is. Az új Dimensity csúcsprocesszor, a 9200 amúgy szintén tudja ugyanezt a funkciót.

Konkrét számokat nem közöl a videó, de azt igen, hogy a Snapdragon Gen 2 chipset 35 százalékkal jobb CPU teljesítményt biztosít az elődjéhez képest, miközben képes akár 40 százalékkal hatékonyabban működni. Ami pedig a grafikus gyorsítót illeti, annak teljesítménye akár 25 százalékkal is javulhat, miközben az energiafogyasztás 45 százalékkal kisebb.

Nem csupán látvány, de hangzás tekintetében is kínál újdonságokat a Snapdragon 8 Gen 2. A lapkakészlet mostantól natívan támogatja az úgynevezett “Spatial Audio”-t vagyis térbeli hangzást. A gyártó ígérete szerint ez még magával ragadóbb zenei- és játék élménnyel kecsegtet.

Az új lapka támogatja egyebek mellett a Bluetooth LE Audiót is, illetve az új chip FastConnect 7800 rendszere képes alacsony késleltetés mellett veszteségnélküli hangot biztosítani. A késleltetés egészen 48 ms-re csökkenhet. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az új chip az elsők között van, amelyek támogatják a WiFi 7 szabványt. Mondjuk a technológiát támogató routerek egyelőre nincsenek forgalomban, de mihelyt megjelennek, a Snapdragon 8 Gen 2-vel szerelt eszközök azonnal kompatibilisek lesznek azokkal.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid