Proscenic T21 olaj nélküli forrólevegős okos sütő teszt – Az okos választás

0

A Proscenic T21 a piac egyik legolcsóbb olaj nélküli forrólevegős okos sütője, amely nem fukarkodik az extra funkciókkal. Az 5,5 literes sütőkosárban 1700 W teljesítménnyel szuper egészséges ételeket készíthetünk, ráadásul a kütyümániások okostelefonos, sőt Alexa vagy Google Home hangvezérlés segítségével is sütögethetik a pecsenyéjüket a T21-ben.  

 • A Prosenic T21 olaj nélküli forrólevegős okos sütő beszerzéséhez a BGHU2284 kuponkód használatával 91,79 dollárra lesz szükségünk, ami 37 ezer forint. Az EU (CZ) raktárban jelenleg 20 darab van, gyorsan elfog fogyni.
 • A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

A légsütők népszerűsége az elmúlt néhány évben fellendült. Sokoldalú, könnyen használható asztali készülékek, amelyek gyorsabbak és energiatakarékosabbak, mint a hagyományos sütők. Mindezeken felül az egészségesebb táplálkozás irányába is nagy lépést tehetünk velük, ugyanis örökre száműzhetjük vele a korábbi, olajban tocsogó ételeket a konyhánkból, miközben a finom ízekről nem kell lemondanunk. A forrólevegős fritőzöknek van még egy rendkívül előnyös tulajdonsága, védjük vele a környezetet. A használt olaj komoly károkat tud okozni, ha bekerül a természetbe, szerencsére ennél a technikánál nem kell bajlódnunk ezzel sem.

A Prosenic nem egy nagymúltú brand, 2013 óta vitézkedik az intelligens háztartási készülékek piacán. Az általunk is számtalanszor tesztelt BlitzWolf-hoz hasonlóan itt is megvan az európai fül számára is kellemesen csengő márkanév, a kiváló ár-érték arány és jó minőség. A Proscenic a porszívók és a légtisztítók mellet egy új termékkategóriával bővített portfolióját, csatába küldte a T21-et, amely a cég első intelligens forrólevegős sütője. Nézzük is meg közelebbről ezt a csodát, vajon mi sül ki belőle, vagy még inkább benne.

A Prosenic T21 gondosan becsomagolva, egy újrahasznosított, jellegtelen kartondobozban érkezett. A csomagban a gépen kívül egy receptkönyvet, egy felhasználói utasítást és egy gyors üzembehelyezési útmutatót rejtettek el – természetesen minden iromány angol nyelvű.

Tesztalanyunk a maga 314×316×326 milliméteres méreteivel és 5900 grammos tömegével lazán elfér a konyha pultján, szóval helytakarékos megoldás. A kinézet megítélése szubjektív, szerintünk menőbb, mint a fentebb lévő kép jobb oldalán feszítő, szintén intelligens barátja. Anyagválasztás szempontjából is lekörözi az előbb említett BW-AF1-et és a BlitzHome BH-AF2 forrólevegős okos sütőt is. A T21 szálcsiszolt hatású műanyag és aluminium kombinációból álló géptestén az ujjlenyomatok sem látszódnak meg, ami nem mondható el az előbb említett két versenyzőről. A forró levegő a sütő hátoldalán lévő légkivezető nyíláson keresztül távozik, erre figyeljünk a gép elhelyezésekor.

Az alumíniumból készült, kétrétegű teflonbevonattal ellátott sütőkosár 5,5 literes, ami elég nagynak számít. A tapadásmentes kosár és fiók egyaránt mosogatógépben mosható – és igazából abban is ajánlott, a teflonos cuccok amúgy sem szeretik a mosogatószivacsos sikálást.

Az 1700 watt névleges teljesítményű forrólevegős fritőz, angol nevén Air Fryer – és az összes többi ilyen készülék – működési elve egy nagyon egyszerű fizikai jelenségen, a termikus konvekción (hőáramláson) alapul. A gépben a kivehető sütőtálca felett egy spirál alakú fűtőszál és egy ventilátor van, amely forró levegőt keringet 360 fokban az alapanyagok körül. Ez gyakorlatilag egy konvekciós kemence, amelyben a meleg levegő alacsonyabb hőmérsékletű testtel érintkezik. A forró levegő felfelé emelkedik, míg a hideg lefelé halad, ezáltal konvektív mozgások keletkeznek.

A T21 front részén elhelyezett érintésérzékeny LED panelen keresztül a gép irányítása pofonegyszerű. A vezérlőpanelen találjuk a 8 előre beállított programot, a LED kijelzőt, a hőfok és idő állítás lehetőségét, a Wi-Fi ikont, az időzítőt, a melegen tartás, illetve az előmelegítés gombját, a be/ki kapcsolás, valamint a programindítás érintőgombját. A hőmérséklet egyébként 77 és 204 °C között állítható be, a sütési idő maximum 1 óra lehet.

Google Home és Amazon Alexa hangvezérléssel is machinálhatunk, bár ezt mi nem próbáltuk, nincs ezirányú tapasztalatunk. Az okostelefonos alkalmazással viszont igen, a többi IoT eszközhöz hasonlóan itt is csatlakozhatunk a Wi-Fi-hez és egy ingyenes alkalmazás révén a telefonunkkal is vezérelhetjük a kütyüt. A telepítési folyamat rendkívül egyszerű, itt egy kis segítség hozzá. A videóban a Prosenic Home appot használták, az azonban nem lesz jó. Helyette a (kék ikonos) Proscenic alkalmazást használjuk.

A Prosenic applikációban mindent megtalálunk, ami a céggel kapcsolatos, a komplett termék szortiment, videók, fórum, közvetlen vásárlási lehetőség és baromi sok recept, melyekhez az összeállítás után a T21 automatikusan kiválasztja a megfelelő hőmérsékletet és főzési időt. Az appon keresztül teljeskörűen kontrollálhatjuk a sütőnk működését, ami nagyon cool. A hőfokot sütés közben az alkalmazás Fahrenheit-ben írja ki, annak ellenére, hogy Celsius fokot jelez ki. A lenti képen látható 359 Celsius fokot ne vegyük komolyan, az Fahrenheit-ben értendő. Reméljük ezt hamarosan javítják.

A forrólevegős sütők hihetetlenül sokoldalú konyhai készülékek, általánosságban elmondható, hogy minden serpenyőben vagy sütőben elkészíthető étel vagy recept szóba jöhet, vagyis a lehetőségek száma végtelen! A puding próbája az evés, a sütő próbája a sütés – és utána az evés -, lássunk is neki.

Az örök klasszikus menüsort készítettük el, vagyis szezámos panírban csirkemell, pácolt csirkecomb, rántott sajt és természetesen szalmakrumpli. Az előtte-utána képek lentebb láthatóak.

Az elkészült és feltálalt alkotás, egy pohár pincehideg rozé társaságában a lentebbi képen tekinthető meg.

Saját recept alapján pizzát is készítettünk – melynek legnagyobb titka a tésztába kevert oregánó -, valamint a maradék alapanyagból mini pizzás csigát varázsoltunk. Nehéz szövegben visszaadni az eredményt, kóstolni kellene, mennyei az íz.

Természetesen a desszert sem maradhatott el, esetünkben ez a csokis szuflé képében valósult meg.

A gyárilag előre beprogramozott 8 beállítás a húsokhoz, tésztafélékhez, süteményekhez jónak bizonyult, de ne vegyük kőbe vésettnek ezeket az értékeket, nyugodtan változtassunk rajtuk. A gyártó külön kiemeli az előmelegítés (Preheat) funkciót, mert ezáltal az ételek ropogósabbak lesznek, és tényleg, ez így van. Hasznos fícsör a melegen tartást (Keep Warm) és az előre bekészített alapanyag sütésének időzített elindítása. Ezeket akár kombinálhatjuk is, időzített program indítás, majd utána melegen tartás.

Miért előnyős a Prosenic T21 forrólevegős okos sütő beszerzése?

 • Átlagban 85%-kall kevesebb hozzáadott zsiradékkal/olajjal süthetünk, vagyis sokkal egészségesebben készíthetőek el benne az ételek.
 • Nem kell kínlódnunk a használt olajjal.
 • Az ételek nem áznak el az olajtól, ezáltal sokkal ropogósabbak, ízletesebbek lesznek, mellékíz nélkül.
 • A hagyományos olajsütőknél megszokott olajszag, sőt a zsíros vízpára is elfelejthető, csak az étel kellemes illata terjeng a konyhában.
 • A nagy mennyiségű hő kis sütési területre koncentrálódik, ezért sokkal jobb a hatásfoka, mint a villany vagy gáztűzhely sütőké. Ezáltal gyorsabban elkészülnek az ételek, kevesebb áramfogyasztás mellett.
 • Az előbb említett jobb hatásfok miatt nem fűti be a konyhát, vagyis nyáron kifejezetten kellemes a használata.
 • Kisebb konyhákba, ahová nem férne be egy rendes villany/gáz sütő, ideális megoldás, nem kell lemondani a sütőben sült ételekről.
 • Nagyon egyszerű, gyors és könnyű a takarítása.
 • Vásárolhatunk különböző kiegészítőket a sütőhöz, és a lehetőségek tárháza ezáltal kibővül.

Hasznos tippek:

 • Olajspray-vel permetezzük be vékony rétegben az alapanyagokat és a sütőkosarat. Használhatunk erre a célra hagyományos kenő ecsetet is.
 • Az ételek egymásra rakásával megakadályozzuk azt, hogy a forró levegő egyenletesen áramoljon, ezzel megszüntetve a konvekciós hatást. Ezért 5-10 percenként húzzuk ki a kosarat és rázzuk össze a tartalmát. A gép automatikusan kikapcsol a sütőkosár kihúzásakor, majd visszatolás után ismét bekapcsol.
 • Öntsünk egy kis vizet a kosár aljára. Ez segít megakadályozni, hogy a lecsepegő zsír leégjen és füstölni kezdjen.

A Prosenic T21 olaj nélküli forrólevegős okos sütő beszerzéséhez a BGHU2284 kuponkód használatával 91,79 dollárra lesz szükségünk, ami 37 ezer forint. Az EU (CZ) raktárban jelenleg 20 darab van, gyorsan elfog fogyni.

A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid