BlitzHome BH-AF2 olaj nélküli forrólevegős okos sütő teszt – előttem az utódom

0

A BlitzWolf komoly lendületet vett, gyakorlatilag havonta piacra dob valamilyen háztartási gépet vagy kiegészítőt. Az átláthatatlan termékportfólió megelőzése érdekében még egy saját almárkát is létrehoztak BlitzHome néven. Ismerkedjünk hát meg közelebbről a vadonatúj brand első képviselőjével, a BlitzHome BH-AF2 olaj nélküli forrólevegős okos sütővel!

A BlitzWolf-ról már elég sokszor írtunk, valamint több alkalommal teszteltük is a termékeit. Az európai fül számára is kellemesen csengő márkanév a kiváló ár-érték arány és jó minőség miatt egyre nagyobb népszerűségnek örvend szerte a világban.

Egy új márka bevezetése a mai világban, hát fogalmazzunk úgy, nem egyszerű feladat. Valami olyan népszerű dologgal kell bemutatkozni, ami okos, egészséges, valamint pénzt és időt spórolhatunk a használatával. Az olaj nélküli forrólevegős okos sütők igencsak keresettek mostanság, ráadásul a fentebb felsorolt tulajdonságok közül mindegyiket maradéktalanul kielégítik.

Jelen tesztalanyunk nagyon jó alapokra építkezik, hiszen a BlitzWolf BW-AF1 Air Fryer közvetlen utódjának szánta a távol-keleti cég. Ezek a forrólevegős fritőzök gyakorlatilag olyan légkeveréses sütők, amelyek elférnek a konyha pultján, szóval helytakarékos megoldások. A kompakt méretek esetünkben 361×271×306 millimétert és 5900 grammos tömeg takarnak.

A BH-AF2 és természetesen az összes többi Air Fryer működési elve egy nagyon egyszerű fizikai jelenségen, a termikus konvekción (hőáramláson) alapul. A gépben a kivehető sütőtálca felett egy spirál alakú fűtőszál és egy ventilátor van, amely forró levegőt keringet 360 fokban az alapanyagok körül. Ez gyakorlatilag egy konvekciós kemence, amelyben a meleg levegő alacsonyabb hőmérsékletű testtel érintkezik. A forró levegő a természetes konvekció miatt felfelé emelkedik, míg a hideg lefelé halad, ezáltal konvektív mozgások keletkeznek.

A formai megújuláson kívül három lényegi pozitív változás van az év elején tesztelt BlitzWolf BW-AF1Air Fryer-hez képest. Az első az ASH 2.0 technológia, amely a gép belső oldalain lévő fém borítást és a gyorsabb levegő keringgetést jelenti. A második a ventilátor rezonanciáját csökkentő, RNC fantázianevű fejlesztés, amely a gyártó állítása szerint 20%-kal csökkenti a zajt. Ez valóban jól érzékelhető, bár az előd sem volt túl hangos, azért a halkabb működés mégiscsak kellemesebb. A legjelentősebb változás a belső sütőkosarat érinti, amely egy darabból áll. Ezáltal sokkal könnyebben tisztítható, valamint az alján elhelyezett kivehető rostély is praktikusabb az előd rácshálós megoldásánál. Őszintén szólva, utálatos dolog az AF1 kivehető szűrőkosarát elmosni.

Kapacitás és teljesítmény terén visszalépés történt. A sütőkosár az eddig 6 helyett csak 5 literes, ami azért még mindig elég nagynak számít. Az 1800 watt névleges teljesítmény helyett pedig 1500 watt áll rendelkezésre, de a sütési idő ezáltal nem nőt meg, csak az energiafelhasználás lett egy csöppet kevesebb.

A BlitzHome BH-AF2 az AF1-gyel ellentétben kétféle verzióban létezik. Van egy mechanikus, tehát gombokkal vezérelhető és egy intelligens kivitel is. Nálunk az okos modell járt, ami egy okostelefonos alkalmazással is irányítható. A gép beüzemelésekor még nem volt elérhető a dedikált app, ezért a BlitzWolf applikációja volt használva.

Egy héttel később már megjelent a Play Árúházban a BlitzHome saját megoldása – halkan megsúgom, tök ugyanaz, mint az eddig használt BlitzWolf okosság -, így ezután azzal ment tovább a kontrol.

Regisztráljunk egy felhasználói fiókot, majd az alkalmazásban a képen látható módon adjuk hozzá az eszközt. Ezután jöhet a WiFi jelszó beírása. Az app kérni fogja, hogy a sütőn nyomjuk meg a Reset gombot. Ehhez kikapcsolt állapotban tartsuk nyomva a bekapcsoló gombot, 5 másodperc után a gép hangjelzést ad, a visszaállítás megtörtént. Az alkalmazás elkezdi keresni az eszközt, amelyet kb. 30 másodpercen belül meg is talál. Innentől kezdve a sütő minden funkciója vezérelhető a telefonunkról is.

A próbát egy kis diétás desszert elkészítésével kezdtük. Tönkölylisztből készült muffin volt az első finomság, amely szilikon formában, illetve kerámia tálkában került a sütőbe. A gyárilag 8 előre beprogramozott beállítás közül a süti ikon lett választva a sütéshez. A kiválasztás történhet a telefonról, vagy a menü gombbal léptetve is, mivel a programozott sütési módok ikonjai csak szimbólumok. Az ikonok alatt található hét darab éritőgomb egyszerű, intuitív kezelést tesz lehetővé, szóval mobil nélkül is mehet a móka.

Következő körben felkockázott burgonyát sütöttünk, a telefonon a Sweat Potato (édesburgonya) kiválasztásával.

Csirkemell készítésénél a Steak mód vált be, de a hőfokot 200-ról 190 fokra, az időt 30-ról 22 percre állítottuk. Gyorsfagyasztott csirkemell csíkoknál az alapértelmezett French Fries (sültkrumpli) módban volt, a hőfok 185, az idő pedig 25 perc értékre állítva. A hőfokot 80 és 200 Celsius fok között, az időt pedig maximum 60 perce állíthatjuk, de ennyi sütési időre soha nem lesz szükség. Az előre definiált módok hellyel közzel jók, de ne vegyük kőbe vésettnek ezeket az értékeket, nyugodtan változtassunk rajtuk.

A hasznos tippeket és azt, hogy miért éri meg, megéri-e egyáltalán forró levegős sütőt venni, nem írnám le még egyszer, ide kattintva ezek elolvashatók. A kérdés inkább az, hogy melyik gépet válasszuk.

BlitzWolf BW-AF1 olaj nélküli forrólevegős okos sütő lengyel (PL) raktárból elérhető, 98,99 dolláros áron. Abban az esetben, ha nagyobb sütőkosárra van szükségünk, ezt válasszuk. Az egyetlen gond a macerásabb takaríthatóság.

A BlitzHome BH-AF2 okos verzióban 89,99 dollár, ez biztosítással és cseh (CZ) raktárból való ingyenes szállítással, 28 ezer forint. Ezért kicsit dizájnosabb, átgondoltabb kialakítást kapunk, kisebb térfogatú kosárral.

A legolcsóbb opció a BlitzHome BH-AF2 mechanikus kivitelben, így 7 dollárt (2000 forintot) megspórolhatunk, cserébe bukjuk az okostelefonos vezérlést.

Mindhárom termék EU raktárból érkezik, nincs VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid