BlitzWolf BW-AF1 olaj nélküli forrólevegős okos sütő teszt – a villámgyors farkas

0

A BlitzWolf a tavalyi év második felében piacra dobott egy egészen érdekes terméket. Az egészségükre odafigyelő, de a hasukat szerető, minimális szakácstudománnyal rendelkező kütyümániások körében a BlitzWolf BW-AF1 egy hiánypótló megoldás.

 • BlitzWolf BW-AF1 olaj nélküli forrólevegős okos sütő előrendelésekor használd a BGSJ0212 kuponkódot, így 93,97 dollár lesz az ár, ez valamivel kevesebb, mint 30 ezer forint. A termék EU (PL) raktárból fog érkezni, minden további költség nélkül, ingyenes szállítással.
 • Frissítés: a BGSJ0212 limitált kuponnal rendelhető a termék, de csak 100 darab van raktáron! Gyorsan el fog fogyni.

A különféle kütyük felokosítása manapság több termékkategória esetében is jellemző, a takarító eszközök mellett a konyhai készülékeknél is egyre gyakoribb. Jó példa erre a BlitzWolf intelligens forrólevegős sütője, amelyhez tartozik egy mobiltelefonos alkalmazás, de persze használható enélkül is. Az “okosság” mellett a másik fontos kulcsszó a BW-AF1 esetében az egészség, ugyanis örökre száműzhetjük vele a korábbi, olajban tocsogó ételeket a konyhánkból, miközben a finom ízekről nem kell lemondanunk.

A BlitzWolf BW-AF1 egy forrólevegős fritőz, angol nevén Air Fryer, amely forró levegővel biztosítja a korábban csak olajban sütéssel elérhető eredményt. Olajban szinte bármi gyorsan és olcsón megsüthető, az éttermek és a gyorsétterem-láncok is ezért használják ezt a sütési eljárást. Nagyon sokan szeretik az így készített ételeket, de sajnos az olajban/zsírban sütött ételek rengeteg kalóriát és transzzsírt tartalmaznak.

Valójában a légsütő koncepciója messze áll az étel zsírban vagy olajban történő főzésétől, vagyis az ,,igazi” sütéstől. Működési elve egy nagyon egyszerű fizikai jelenségen, a termikus konvekción (hőáramláson) alapul. A gépben a kivehető sütőtálca felett egy spirál alakú fűtőszál és egy ventilátor van, amely forró levegőt keringet 360 fokban az alapanyagok körül. Ez gyakorlatilag egy konvekciós kemence, amelyben a meleg levegő alacsonyabb hőmérsékletű testtel érintkezik. A forró levegő a természetes konvekció miatt felfelé emelkedik, míg a hideg lefelé halad, ezáltal konvektív mozgások keletkeznek.

A 295×305×350 milliméteres méretekkel és 7180 grammos tömeggel rendelkező BlitzWolf légsütő felépítése roppant egyszerű. A levegős sütő magából az eszközből és egy háromrészes kivehető sütőtálcából áll, amelynek maximális térfogata 6 liter. A fényes, fekete polikarbonát ház – amely egy igazi ujjlenyomat mágnes – hátoldalán egy szellőzőrács van, itt távozik a forró levegő.

A készülékház tetején, a kör alakú kezelőpanel közepén egy LCD kijelző, mellette pedig a sütési hőmérséklet és idő beállításhoz használható éritőgombok találhatóak. Az alsó sorban a sütési mód kiválasztása, a sütés indítása/leállítása és a be/kikapcsoló gomb kapott helye. A felső sorban a programozott sütési módok ikonjai láthatók a hőmérséklet és időtartam mellett, de ezek már nem érintőgombok, csak dizájnelemként szolgálnak.

A BlitzWolf BW-AF1 egy intelligens sütő. Ami azt jelenti, hogy a többi IoT eszközhöz hasonlóan, itt is csatlakozhatunk a WiFi-hez és egy ingyenes alkalmazás révén a telefonunkkal is vezérelhetjük a kütyüt. A telepítési folyamat és a működés rendkívül egyszerű és intuitív,  jól működik mind iOS, mind Android rendszeren.

Töltsük le a Play Árúházból a BlitzWolf alkalmazást, majd regisztráljunk egy felhasználói fiókot. Ezután az alkalmazásban a képen látható módon adjuk hozzá az eszközt. Majd jöhet a WiFi jelszó beírása. Az app kérni fogja, hogy a sütőn nyomjuk meg a Reset gombot. Ehhez a menü és a be/kikapcsoló gombot kell nyomva tartani, majd elengedni akkor, amikor az LCD kijelzőn az ,,1- – 0″ felirat megjelenik.

Az alkalmazás elkezdi keresni eszközt, amelyet kb. 30 másodpercen belül meg is talál. Innentől kezdve a sütő minden funkciója vezérelhető a telefonunkról is. Nálam a Xiaomi router dedikált IoT antennája egyből kiszúrta, hogy új okosotthon eszközök került integrálásra. A képernyőmentésen az applikációban ,,BW-AF1″ néven kellett volna megjelennie a sütőnek, de a router által azonosított néven került elmentésre az új szerkezet. Természetesen utólagosan bármilyen nevet adhatunk a sütőknek.

Na, de mire is jó az okostelefonos vezérlés azon kívül, hogy elképesztően menő?

 • Az első kézenfekvő válasz erre az, hogy a sütő esetleg olyan magasan kerül elhelyezésre, hogy a készülék tetején lévő gombokat nem érjük el.
 • A ,,Wow-faktort” azonban a távolról vezérelhető étel elkészítés váltja ki. Az alábbi példa nálunk már rendszeressé vált. Hazafelé menet, az előre bekészített alapanyag sütését az alkalmazásban úgy állítjuk be, hogy akkor készüljön el a friss étel, amikor betoppan a család az ajtón. Így a kézmosás és a terítés után villám (Blitz) gyorsan ülhetünk is le enni. Így megelőzhetjük a farkas (Wolf) éhes családtag idegesítő kérdését. Mikor lesz kész, kész van már? BlitzWolf, a villámgyors farkas!

A gép első használatba vétele előtt jó alaposan mossuk el a három részes sütőkosarat, mi erre a célra gőztisztítót használtunk, amely tisztít és fertőtlenít is egyben. A tapadásmentes felülettel ellátott XXL méretű kosár egyébként mosogatógépben is nyugodtan elmosható.

Nem maradt más hátra, mint megtölteni az 1800 watt teljesítményű BlitzWolf BW-AF1 kosarát és elkezdeni a sütést. Első körben nyúl comb lett sütve a gyári (poultry) beállítást használva. A poultry igazából baromfit jelent, 25 perces sütési idővel 200°C-on. A húsit barbecue szósszal és egy kis sörrel is megkentük. Itt csak arra vigyázzunk, hogy a szakácsnak is jusson elég sör!

A köret csíkokra vágott édesburgonya és cékla volt, amelyhez a ,,fries”, azaz sült krumpli opciót választottuk ki a telefon képernyőjén. Gyárilag 6 előre beprogramozott beállítás közül választhatunk, de természetesen van manuális beállításra is lehetőség. Az ételek, a receptek, illetve a saját szánk íze szerint 80 és 200 Celsius fok között szinte bármilyen hőfokot és időtartamot beállíthatunk.

Délutáni nasinak egy kis édesburgonya és cékla chips készült. Ehhez a hőfokot 150°C-ra, az időt 15 percre állítottuk, majd kihúztuk a kosarat, egy kicsit összeráztuk és visszaraktuk 3 percre 180°C-on. A chipsek ezután ropogósak és tökéletesek lesznek.

Az elkészült husi egy kis barbecue szósszal és egy kis sörrel megbolondítva + köret és chips.

A csirkemell, a panírozott csirkemell, a fagyasztott hasábburgonya, az egész burgonya mellett egyszerűbb süteményeket, pizzát is készítettünk BlitzWolf BW-AF1-ben. Gyermekkorom kedvenc reggelijéről, a bundáskenyérről már évek óta le kellett mondanom, mert az első szelet után megfájdult tőle a hasam. Ebben a sütőben azonban olaj nélkül elkészíthető ez a kedvenc is, így végre hasfájás nélkül is felidézhettem a régi kor ízeit.

Hasznos tippek:

 • Olajspray-vel permetezzük be vékony rétegben az alapanyagokat és a sütőkosarat. Használhatunk erre a célra hagyományos kenő ecsetet is.
 • Az ételek egymásra rakásával megakadályozzuk azt, hogy a forró levegő egyenletesen áramoljon, ezzel megszüntetve a konvekciós hatást. Ezért 5-10 percenként húzzuk ki a kosarat és rázzuk össze a tartalmát. A gép automatikusan kikapcsol a sütőkosár kihúzásakor, majd visszatolás után ismét bekapcsol.
 • Öntsünk egy kis vizet a kosár aljára. Ez segít megakadályozni, hogy a lecsepegő zsír leégjen és füstölni kezdjen.

Miért előnyős a BlitzWolf BW-AF1 forrólevegős okos sütő?

 • Átlagban 90 százalékkal kevesebb hozzáadott zsiradékkal/olajjal süthetünk, vagyis sokkal egészségesebben készíthetőek el benne az ételek.
 • Nem kell kínlódnunk a használt olajjal.
 • Az ételek nem áznak el az olajtól, ezáltal sokkal ropogósabbak, ízletesebbek lesznek, mellékíz nélkül.
 • A  hagyományos olajsütőknél megszokott olajszag, sőt a zsíros vízpára is elfelejthető, csak az étel kellemes illata terjeng a konyhában.
 • A nagy mennyiségű hő kis sütési területre koncentrálódik, ezért sokkal jobb a hatásfoka, mint a villany vagy gáztűzhely sütőké. Ezáltal gyorsabban elkészülnek az ételek, kevesebb áramfogyasztás mellett.
 • Az előbb említett jobb hatásfok miatt nem fűti be a konyhát, vagyis nyáron kifejezetten kellemes a használata.
 • Kisebb konyhákba, ahová nem férne be egy rendes villany/gáz sütő, ideális megoldás, nem kell lemondani a sütőben sült ételekről.
 • Nagyon egyszerű, gyors és könnyű a takarítása.
 • Vásárolhatunk különböző kiegészítőket (Air Fryer Accessories néven keressük az interneten), és a lehetőségek tárháza ki bővül.

A tipikus rántott és sült ételeken kívül elképesztően finom süteményeket is készíthetünk. A lenti képeken az új kedvenc sütim látható, amely 12 perc alatt, 170 °C fokon készült el.

Hátránykét megemlíthető, hogy sok embernek hiányozhat a klasszikus olajíz. Elsőre talán furcsa lesz csak az étel valódi ízét érezni, olajos mellékaroma nélkül.

BlitzWolf BW-AF1 olaj nélküli forrólevegős okos sütő esetében a nagy népszerűség miatt folyamatos a készlethiány. Jelen pillanatban ismét előrendelhető, 200 darab lesz a lengyel (PL) raktárban, amit március 28. után kezdenek kiszállítani. Használjuk a BGBWAF11GF kuponkódot, így 93,97 dollár lesz az ár, ez valamivel kevesebb, mint 30 ezer forint. A termék EU (PL) raktárból fog érkezni, minden további költség nélkül, ingyenes szállítással. Ennyi pénzért ekkora teljesítményt és tudást egyetlenegy gyártó sem ad, imádjuk!

 • Frissítés: a BGSJ0212 limitált kuponnal rendelhető a termék, de csak 100 darab van raktáron! Gyorsan el fog fogyni.

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid