A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 712-t

0

A prémium középkategóriás okostelefonok hamarosan egy újabb lapkát kaphatnak a burkolatuk alá, mégpedig a frissen leleplezett Qualcomm Snapdragon 712 chipsetet. A lapka a Snapdragon 710 ráncfelvarrt változatának tekinthető, így az alábbiakban össze fogjuk hasonlítani a két konstrukciót, hogy jól kivehetőek legyenek az eszközölt változtatások.

A vadonatúj lapkakészlet 10 nanométeres gyártási technológiával készül, és a manufaktúra szerint teljesítménybeli előrelépésekre számíthatunk, aminek többek között a játékosok fognak a legjobban örülni. Az egyik változtatás az elődhöz képest a Kryo 360 magok órajelének megnövelése, a korábban 2,2 GHz-en pörgő magok most 2.3 GHz-en duruzsolnak. Ez nem tűnik túl szignifikáns módosításnak, viszont a fejlettebb gyorstöltési szabványnak mindenki örülni fog, QuickCharge 4 helyett immáron QuickCharge 4+ támogatással rendelkezik az új chipset.

Mivel manapság kezdenek eltűnni a hagyományos vezetékes fülhallgatók használatához szükséges csatlakozók, a gyártó fejlesztett a Bluetooth hangminőségen, az új chipset által támogatott TrueWireless Stereo Plus és Broadcast Audio technológiák nagyon sokat fognak dobni a színvonalon a későbbiekben.

10 százalékos teljesítménynövekedést ígér a gyártó

A Snapdragon 712 megtartja az Adreno 616 grafikus gyorsítót és a Hexagon 685 DSP-t, illetve a további specifikációk terén sem történt lényeges módosítás. A modem ugyanaz az X15-ös egység, ami 800 Mbps letöltési, illetve 150 Mbps feltöltési sebességet képes biztosítani. Ami a kamerákat illeti, a lapkakészlet maximálisan 20 megapixeles duál kamerakészletet, vagy egyetlen 32 megapixeles érzékelőt képes működtetni, a már ismert Spectra 250 képfeldolgozó egységgel a fedélzeten.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid