Új generációs WiFi-vel jöhet a Samsung Galaxy S10

0

A hamarosan érkező Samsung Galaxy S10 modellek már egy vadonatúj WiFi szabvánnyal érkeznek, ami számos előnnyel jár majd.

Az új WiFi 6 (802.11ax) szabványról van szó, ami 2019-ben kezdhet majd terjedni az okostelefonok között, és az FCC hivatal listázása szerint mindhárom új Galaxy S10 modell támogatni fogja, vagyis az S10, az S10e és az S10+ is.

A WiFi 6 a korábbi megoldásokhoz képest többek között nagyobb lefedettséget, alacsonyabb fogyasztást, és jóval nagyobb adatátviteli sebességet kínál. A trükk az, hogy összevonja az 5 GHz-es és 2,4 GHz-es frekvenciatartományokat (Dual Band Simultaneous Streaming), ami zökkenőmentesebb kiszolgálást és látványos gyorsulást eredményez.

Persze az előnyök akkor fognak érvényesülni, ha WiFi 6-os routerünk van. Egy ilyen eszköz most még elég borsos áron kapható (100.000 Ft fölött), de ebben az évben komolyabb terjedésnek indul majd a szabvány, ami minden bizonnyal árcsökkenéssel is jár majd. Egyébként az S10 modellek mellett számos 2019-es csúcsmobil megkaphatja a WiFi 6 támogatást.

Forrás: DroidLife

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid