A Samsung Galaxy S24 modellekben is csak Snapdragon processzor lesz

0

Hiába az AMD-vel közösen fejlesztett grafikus gyorsító, a prémium Exynos chipek nem arattak sikert sem teljesítmény, sem népszerűség szempontjából, így aztán nem véletlen, hogy most az összes létező piacon Snapdragon 8 Gen 2 lapkával debütálnak a Samsung friss zászlóshajói. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy a dél-koreai gyártó lemondott volna a saját fejlesztésű mobilprocesszorok fejlesztéséről, a színfalak mögött állítólag készül is valami. Ez a valami viszont jövőre még nem lesz kész, ezért a Galaxy S24 modellek belsejében is Qualcomm lapkakészlet teljesít majd szolgálatot – állítja egy megbízható szivárogtató.

Az eredeti értesülés tehát az, hogy a Samsung egy csúcskategóriás, egyedi fejlesztésű lapkakészleten dolgozik. Ez a bizonyos chipset már van olyan állapotban, hogy a legújabb csúcsmodellek, vagyis Galaxy S23 mobilok bemutatóján szót ejtsenek róla, legalábbis így tudja Ice Universe, a népszerű és általában megbízható szivárogtató.

Egy másik bennfentes, Yogesh Brar viszont azt írja, hogy Samsung és a Qualcomm szoros együttműködése, ami a “Snapdragon Mobile Platform for Galaxy” nevet viseli, nem egy egyszeri dolog, és még jövőre is érvényben marad. Vagyis a Samsung Galaxy S24 okostelefonok belsejében is egy kifejezetten a dél-koreai gyártó részére fejlesztett, exkluzív Snapdragon lapkakészlet teljesít majd szolgálatot.

A Galaxy 23 mobilok burkolata alatt egy SM8550-AC modellszámú, módosított Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet végzi a számításokat, ami a magasabb CPU és GPU órajelekben különbözik a normál változattól. Az ilyen módosított lapkák létezése nem újdonság, a Qualcomm korábban már többször is adott ki ilyen AC jelölésű chipeket, de ezeket most csak és kizárólag a Samsung használhatja.

Yogesh Brar szerint a Samsung addig fog élni ezzel a lehetőséggel, amíg a házon belül fejlesztett saját chipsetje el nem készül, utána más gyártó szerezheti meg ezt az exkluzivitást. Állítólag ezt nem érdemes fél lábon állva kivárni, mert erre 2025-nél hamarabb nem kerülhet sor. Mindenesetre ha a Galaxy S23 készülékek bemutatóján beszélni fognak a fejlesztés alatt álló új processzorról, valószínűleg többet meg fogunk tudni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid