A Qualcomm megkönnyítené a gyártók számára az Android frissítések kiadását

0

Nem csupán a csúcskategóriás, de újabban már a középkategóriás modellek is egyre hosszabb ideig kapnak szoftveres támogatást Android berkeken belül. Ugyanakkor az alsó-középkategóriás és a belépőszintű mobilok esetében ez egyáltalán nincs így. A Qualcommnál azonban mindent meg akarnak tenni azért, hogy ez az áldatlan állapot megváltozzon.

A frissítések érkezése nagyban függ az okostelefon belsejében lévő lapkakészlettől, mivel gyártójának aktívan támogatnia kell a lapkát, és a legtöbb olcsóbb készülék esetében ez sokkal hamarabb véget ér, mint a drágábbaknál. Még a magasabb árkategóriába tartozó mobilok esetében sem mindig ideális a frissítések ütemezése, példának okáért havi biztonsági javításokat csak néhány márka biztosít.

Chris Patrick, a Qualcomm vezető munkatársa szerint vállalata azon dolgozik, hogy megkönnyítse a gyártók számára az összes telefonjuk frissítését és szoftveres támogatását. Az úriember az alábbi nyilatkozatot adta az Android Authority csapatának:

Ügyfeleink, vagyis a gyártók számára rendkívül bonyolult és költséges az Android frissítések és biztonsági foltok biztosítása, valamint azok eljuttatása minden végfelhasználóhoz. Az elmúlt években a Google-lel és más gyártókkal közösen azon dolgoztunk, hogy megváltoztassuk az inline kódszerkezetet, vagyis a frissítések végrehajtásának mechanizmusát. Még az idén bejelentünk néhány módosítást, amelyek megkönnyítik ezt a (frissítési) folyamatot, és segítünk az egész ökoszisztémának abban, hogy az androidos mobilok minél naprakészebbek lehessenek.

Patrick szerint a probléma már egy ideje komoly figyelmet kapott a vállalatuknál, így aztán tervezik, hogy bejelentenek valamit a kezelésére. Sajnos további részleteket nem osztott meg velünk, így nem igazán tudjuk, hogy mikor várható egy kapcsolódó bejelentés, de mivel az amerikai vállalat idén októberben tartja az éves Snapdragon Summit konferenciáját, feltételezhetően ekkor kerül rá sor. Nyilván bármivel is készülnek a Qualcomm munkatársai, az még nem jelenti azt, hogy minden azonnal megváltozik az androidos mobilok világában, de talán van rá esély, hogy a szoftverfrissítések gyorsabban eljutnak majd minden olyan készülékre, amelyben valamilyen Snapdragon chipset pörög.

Forrás: Android Authority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid