Így működhet a méregdrága RED csúcsmobil holografikus kijelzője

0

A profi kameráiról ismert RED pár hónapja jelentette be a Hydrogen névre hallgató csúcsmobilját, amelynek az egyik fő érdekessége a holografikus kijelzője. Akkor azonban erről nem sok részletet árultak el.

Most egy hivatalos sajtóközleményből kiderült pár érdekesség az újdonság különleges megjelenítőjéről.

A RED a Leia (igen, mint a Star Warsban) nevű startup által kifejlesztett technológiát fogja használni, ami egy különleges, továbbfejlesztett LCD kijelzőt jelent. Ez a hagyományos megoldásokhoz képest több rétegből áll, amelyeknek köszönhetően képes az emberi szem számára 3D-snek látszó objektumok megjelenítésére, természetesen szemüveg nélkül. Túl sok konkrétumot persze így sem tudunk, de az alábbi videó adhat némi támpontot.

A szemüveg nélküli 3D-s megjelenítés mellett egyébként normál módon is ugyanúgy funkcionál majd az 5.7 colos kijelző, mint a hagyományos panelek, nem lesz emiatt rosszabb a minőség vagy nagyobb a fogyasztás – állítólag.

A telefon prototípusát egyébként már kipróbálhatta az egyik ismert techvideós, de a holografikus kijelzőt még nem mutathatta meg. Viszont azt mondta róla, hogy nagyon látványos.

A RED Hydrogen másik különlegessége a kamerája, ami kiemelkedő minőségű fotók és videók készítésére lesz képes. Persze ennek ára is van, hiszen a telefon olcsóbb, alumíniumházas változata 1200 dollárért rendelhető elő, a komolyabb, titán kiadásért pedig 1600 dollárt is elkérnek. A megjelenés 2018 elején várható.

forrás: RED, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid