Régebbi készülékek is megkapják az Android 11 egyik fontos funkcióját

0

Az Android 11 egyik legjobb biztonsággal kapcsolatos funkciója az, hogy a megadott alkalmazásengedélyeket egy idő után automatikusan visszavonja, ha a felhasználó egy ideje már nem használta az adott applikációt, ezáltal jócskán csökken a visszaélés esélye. A Google szerint ez egy nagyon hasznos lehetőség, ezért számos régebbi készüléken is hozzáférhetővé fogják tenni.

Az adatvédelmi opció fokozatosan elérhetővé válik majd több millió régebbi készüléken, akkor is, ha azok nem Android 11 rendszert futtatnak. Első körben néhány kiválasztott Samsung mobilra fogják bevezetni. A biztonsági funkció egyetlen szoftveres követelménye csupán az, hogy az adott készülék legalább Android 6.0 Marshmellow rendszert, vagy valamilyen újabb főverziót futtasson.

Alapértelmezésben az opció automatikusan engedélyezve lesz az Android 11-et használó 30-as API-szinten lévő alkalmazások számára, de a felhasználók manuálisan is beállíthatják az engedélyek automatikus visszaállítását a 23 és 29 szintű API-kat használó alkalmazások esetében.

A Google állítása szerint a szóban forgó funkció 2022 első negyedének végére már elérhető lesz többmilliárd Google Play Áruházat futtató Android eszközön. Habár ezt nem tisztázták, de az adatvédelmi javítás valószínűleg a szokásos biztonsági frissítésekkel együtt jut majd el a támogatott telefonokra és tabletekre.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid