Régóta várt beállítási lehetőséget kapott a Facebook alkalmazás

0

A Facebook nem éppen a legmegnyugtatóbb alkalmazás, és ebben az is közrejátszik, hogy különböző pszichológiai trükkökkel szinte függővé teszik a felhasználókat. Ezért van tele például a böngészős felület és az alkalmazás is piros értesítési pontokkal, amik azt hivatottak jelezni, hogy olyan tartalmak, történések vagy üzenetek vannak, amiket még nem láttunk. Ezek azonban sokakat zavarnak, és végre a Facebook is belátta, hogy nem feltétlenül van szükség rájuk.

A Facebook több újítást is bevezetett, amelyekkel kicsit igyekeznek kedvezni a felhasználóknak. Az egyik ilyen az értesítési pontok kikapcsolásának lehetősége a felső menüsorban.

Az opció elérhető a beállítások között (Beállítások és adatvédelem -> Beállítások -> Értesítő pontok), itt külön-külön lehet kikapcsolni az egyes fülek értesítéseit.

Sokaknál egyébként már az adott ikon hosszú érintésére is bejön az opció, sőt, az egyes tabok elrejtésére is van lehetőség. Utóbbihoz az “Eltávolítás a hivatkozássávról” lehetőségre kell kattintani, de ez is elérhető a Beállításoknál is (Beállítások és adatvédelem -> Beállítások -> Hivatkozássáv).

Az új beállítások működni fognak Android és iOS-en is, a Facebook már el is indította a frissítéseket, de egyelőre nem mindenkinél jelentek meg. Nálunk most még csak az értesítési pontokat lehet kikapcsolni, de van, akinél már a menüpontok elrejtése is működik.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid