Ilyen lehet az LG hajlítható okostelefonja

0

Azt már régóta lehet tudni, hogy az LG is készül valamilyen hajlítható kijelzős okostelefonnal a boszorkánykonyhájában, ám a dél-koreai gyártó egyelőre biztonsági játékot játszik, és megfigyeli, hogy más vállalatoknak mekkora szerencséje van ezzel a termékkategóriával. Ha belegondolunk a Samsung és a Huawei flexibilis mobiljainak eddigi pályafutásába, máris érthetővé válik az LG hozzáállása a kérdéshez. Ha viszont ez a mobil 2020-ban megérkezik, egyike lehet a legérdekesebb megoldásoknak, feltéve ha valóban olyan lesz, mint ahogyan néhány nemrég készült renderen látható.

Az LG hajlítható okostelefonját illetően a legmegbízhatóbb források egyelőre a különböző levédett szabadalmak, illetve a rájuk épülő renderelt képek, melyek némileg megkönnyítik a telefon koncepciójának megértését. Azt azért fontos ismét leírni, hogy egy adott szabadalom nem feltétlenül jelent később forgalomba kerülő készüléket, de jó eséllyel valóban dolgozik ilyen megoldáson a gyártó.

Az LG által korábban benyújtott szabadalmak rengeteg részletet fednek fel, de természetesen ez egyelőre még inkább csak egy koncepció. Persze az is elképzelhető, hogy már van is ilyen prototípusa a vállalatnak, de ezt egyelőre még nem mutatták be.

Ha valóban olyan lesz a készülék, mint az itt látható képeken, akkor minden bizonnyal sokak tetszését elnyeri majd, hiszen egy hatalmas kijelzőt kínálhat, ami egész kicsire összehajtható, arról nem is beszélve, hogy stylus is járhat majd hozzá. Az oldalsó keret szemlátomást meghízott, persze ennek nyilván az az oka, hogy elkerülhetőek legyenek a véletlen érintések. Cserébe a többi részen egészen vékony a káva. Amikor a szerkezet teljesen össze van hajtva, csupán egy alsó és felső keret látható, a szélek pedig hajlítottak, ami – a rendereken legalábbis – nagyon jól néz ki.

Egyelőre fogalmunk sincs, hogy mekkora, és milyen felbontású lesz a telefon képernyője, és sajnos a hardveres komponenseket illetően sincs semmilyen infónk.

Kérdés, mennyire fogja megállni a helyét azokkal a mobilokkal szemben, amelyeket a kihívók tesznek le az asztalra, hiszen a Huawei és a Samsung is folyamatosan dolgozik több flexibilis készüléken, annak ellenére, hogy a Mate X és a Galaxy Fold is sokat késik/késett.

Forrás: LetsGoDigitalGizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid