Kamerával mérhetnek pulzust a Huawei új csúcsmobiljai

0

A Huawei egy nagyon érdekes technológiát mutatott be, ami az új Kirin 990 chipek révén lesz elérhető. A mesterséges intelligencia segítségével az ezzel szerelt mobilok képessé válhatnak arra, hogy kamerán keresztül megállapítsák a felhasználó pulzusát.

A nemrég bejelentett Kirin 990 chipsetek egy új, Da Vinci architektúrára épülő dual NPU egységgel érkeztek, ami a mesterséges intelligenciával kapcsolatos feladatokat végzi. Ezek a korábbi hasonló megoldásoknál jóval nagyobb számítási teljesítményre képesek, amit a Huawei igyekszik is kihasználni. A neurális feldolgozóegység (NPU) és a képfeldolgozó egység (ISP) közös munkájával, kiterjesztett valóságot használva, képes lesz a pulzust és a levegővétel gyakoriságát is megállapítani az új, Face AR névre hallgató megoldás.

A Face AR természetesen az előlapi kamerán keresztül válik majd lehetővé, és az új rendszer elvileg az arcunk apró rezdüléseiből számítja ki az értékeket.

Mindez nagyon érdekesen hangzik, már csak az a kérdés, hogy mennyire lesz pontos a mérés, illetve hogy melyik telefonban lesz elérhető elsőként a technológia. Jelenlegi készülékek szinte biztosan nem kapják meg frissítéssel, ugyanis Kirin 990 chip kell hozzá. A Mate 30 mobilokba viszont akár már bele is kerülhet a Face AR, de az is lehetséges, hogy későbbre tartogatja az újítást a Huawei, addig pedig még dolgoznak rajta.

Via Huawei Central

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid