A Xiaomi új szintre emeli a vezeték nélküli töltést!

0

A Xiaomi bemutatott egy vadonatúj vezeték nélküli töltési megoldást Mi Charge Turbo néven, amely jelentős sebességnövekedést hoz a korábban használt technológiákhoz képest. Az is kiderült, hogy melyik mobil kapja meg elsőként, és jó hír, hogy már nem kell sokat várni.

A legtöbb telefon 10-15W-os vezeték nélküli töltést támogat, és eddig is egy Xiaomi mobil volt a csúcstartó, név szerint a Mi 9, ami 20W-os technológiát kapott, és azóta sem igazán van vetélytársa. A kínai gyártó azonban most tovább emelte a tétet, ugyanis a Mi Charge Turbo már 30W-ra képes, ami még vezetékes töltésnél sem gyakori. A legtöbb készülék, ami támogat valamilyen gyorstöltést, általában 18W-os megoldást kap, a jobbak pedig 27W-osat, és mindössze néhány modell van, ami ennél gyorsabban tölthető (vezetékkel!).

A vezeték nélküli töltés előnyeit felesleges is ecsetelni, csak réteszed a töltőpadra a telefonod, és már indul is a folyamat, nem kell kábellel és csatlakozóval foglalkozni. A legnagyobb hátrány sokáig a szerény töltési sebesség volt, a Xiaomi azonban leszámol ezzel. A 30W-os Mi Charge Turbo technológiával egy 4000 mAh-s aksi mindössze 25 perc alatt 0-ról 50%-ra tölthető, a teljes töltés pedig 69 perc alatt meg végbe.

Természetesen nagyon fontos szempont a biztonság, ennek érdekében egy 5 rétegű nanokristály védelemmel látták el a töltést fogadó tekercset, így a gyártó szerint 98%-os hatékonyságot sikerült elérni, és a hőtermelés is kontrollálható.

A Xiaomi megerősítette, hogy az első telefon, amelyik támogatja az újfajta vezeték nélküli töltést, nem más lesz, mint a Mi 9 Pro 5G, ami már ebben a hónapban bemutatkozik. Arról nincs infó, hogy a spéci töltő benne lesz-e a csomagban, de valószínűleg ezt külön kell majd beszerezni. A gyártót ismerve mondjuk valószínűleg nem lesz egy vagyon az ára.

További érdekesség, hogy a Xiaomi egy 40W-os vezeték nélküli töltési megoldáson is dolgozik, ami állítólag már a tesztelési fázisban jár.

Ez is érdekelhet:

Forrás: Xiaomi

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid