Ilyen lehet a Xiaomi feltekerhető kijelzős mobilja

0

A hajlítható telefonok mellett nagyon ígéretesnek tűnik a feltekerhető kijelzős mobilok koncepciója, aminek az a lényege, hogy az extra kijelzőfelületet csak akkor húzzuk elő a készülék házából, amikor szükség van rá. Az ötlet több gyártót is foglalkoztat, és a Xiaomi egyike ezeknek. A vállalat egyik nemrégiben benyújtott szabadalma alapján pedig most látványos renderek készültek, hogy könnyebben el tudjuk képzelni, milyen is lehet egy ilyen telefon, ha a Xiaomi mérnökei és dizájnerei fejlesztik. 

Az alábbi vázlat egy részlet abból a tervezetből, amit a Xiaomi az Egyesült Államok szabadalmi hivatalánál (USPTO) védetett le, és egy feltekerhető, kihúzható kijelzős okostelefon koncepciója látható rajta.

Jermaine Smit, akit Concept Creator néven is ismernek, fogta a vázlatokat, és egyéb a szabadalmi dokumentumokban szereplő képanyagot, majd a segítségükkel látványos renderképeket készített.

Az alapvetően phablet nagyságú eszközből bármikor elő lehet csalogatni egy tablet méretű kijelzőt, ha az adott felhasználási mód úgy kívánja. A készülék kialakítása sokban hasonlít a Mi MIX Alpha nevű koncepciótelefonra, annak egy a mobil házát szinte teljesen körülvevő kijelzője volt, bár azt nem lehetett tovább növelni, mint ennél a csodamasinánál.

A szabadalmi dokumentum nem árul el a telefon egyéb jellemzőiről semmit, de egyenlőre korai is lenne még a pontosabb részletekről spekulálni. 2021-ben azonban több gyártó is bemutathat hasonló készüléket, a TCL, az Oppo és az LG is készül ilyennel, tehát lehetséges, hogy a Xiaomi fejlesztését is láthatjuk majd a nem túl távoli jövőben.

Azt viszont mindenképpen érdemes leszögezni, hogy mindez egyelőre csak egy koncepció, és egy szabadalmi dokumentum nem jelent még kész terméket, csak annyit, hogy a vállalat dolgozik az ötleten.

Forrás, via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid