Extra hosszú kijelzővel, Samsung processzorral és saját “akciókamerával” debütált a Motorola One Action

0

Nem sűrűn tudunk érdekes Motorola okostelefonról beszámolni, de a frissen bemutatott One Action megérdemel pár szót lapunk hasábjain. A készülék saját széles látószögű akciókamerát, valamint egy 21:9 képarányú kijelzőt kapott, ami egyelőre nem igazán mondható elterjedtnek, hiszen nagyjából csak a japán Sony használja őket.

A készülék a nevét a hátlapon található kameráról kapta, aminek 117 fokos látószöge van, és képes a videókat Full HD felbontásban, másodpercenként 60 képkockával rögzíteni. Az érzékelő maga 16 megapixeles, és a pixeleket 4-esével összevonva igyekszik színvonalas fotókat készíteni akkor is, amikor a fényviszonyok nem igazán kedvezőek. A kamera elektronikus képstabilizátorral is fel van szerelve, és úgy helyezték el, hogy akkor is vízszintesen rögzítse a videókat, ha éppen vertikálisan van pozicionálva, ami sok esetben könnyít a felvételek készítésén.

Ez a kamera nem tud állóképeket készíteni, erre a 12 megapixeles elsődleges egységet tudjuk használni, ami viszont 4K felbontású mozgóképet is rögzít, igaz, csak 30 képkockával másodpercenként. A triplakamerás konstrukciót egy 5 megapixeles mélységérzékelő egészíti ki, míg a hátlapon lévő Motorola logó egyben az ujjlenyomat-olvasó is, ami egészen jópofa megoldás a gyártó részéről.

A Motorola One Action megjelenítője 21:9 képarányú, Full HD+ felbontású, IPS LCD technológiára épül, a képátlója pedig 6,3 hüvelyk. A 12 megapixeles szelfikamera a képernyőn lévő lyukban foglal helyet, ami a bal felső sarokban található. Némi minimális vízállósággal is rendelkezik a mobil az IPX2 szabványnak megfelelően, de ez csak annyit jelent, hogy ha bizonyos szögben érik a cseppek a készüléket, akkor az nem fog beázni. Az ütéseket nem bírja különösen jól a telefon, de azért van egy egészen ellenálló tok a dobozban, ami jól jöhet, sőt, az ilyesmi használata igazából melegen ajánlott.

A készülék része az Android One programnak, ami azt jelenti, hogy nem lesz teketóriázás, ha jön az új rendszer, a mobil az elsők között fogja megkapni. Jelen pillanatban egyébként Android 9.0 Pie rendszert futtat. Az okostelefont egy Samsung gyártmányú Exynos 9609 chipset hajtja 4 GB RAM, illetve 128 GB háttértár mellett. A tárhelyet lehet utólag bővíteni, de mivel a mobil duál SIM támogatottsága hibrid foglalat révén válik lehetségessé, választani kell az extra hálózati opciók és a plusz GB-ok között.

A Motorola One Action belsejében egy 3500 mAh kapacitású akkumulátor feszít, ami nem tűnik elsőre valami acélosnak, a töltése pedig 10W-tal történhet USB-C porton keresztül. A telefonról nem tűnt el a fülhallgató kimenet sem, ami sokaknak örömhír. Az újdonság cirka 260 eurós áron kapható Európába bizonyos piacain, vagyis nem túlzottan drága.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid