Saját grafikus chipet fejleszt a Samsung a mobiljaihoz

0

A Samsung egy újabb fontos mobilos komponenst szeretne házon belül tervezni, így még nagyobb befolyást és függetlenséget szerezhetnek a piacon.

A Samsung saját fejlesztésű Mongoose processzormagjai kifejezetten jól teljesítenek, ezek dolgoznak az Exynos 8890, 8895 és 9810 lapkákban is, amelyek nem csak hogy felveszik a versenyt a konkurens Snapdragonokkal, de sok esetben túl is teljesítik ezeket. A CPU után pedig egy újabb fontos alkotóelemet, a GPU-t, vagyis a grafikus vezérlőt is házon belül készítheti a Samsung.

A dél-koreai gyártó eddig az ARM által fejlesztett Mali GPU-kat használta az Exynos chipsetekben, ez azonban hamarosan megváltozhat. Állítólag a Qualcommtól, az Nvidiától és az Inteltől is átcsábítottak fejlesztőket egy saját megoldás megalkotásához.

A hírek szerint elsőként egy olcsóbb GPU-t fognak fejleszteni, ami középkategóriás mobilokban dolgozhat majd, és az itt szerzett tapasztalatokat később egy csúcskategóriás grafikus vezérlő megalkotására szeretnék felhasználni. Arról azonban egyelőre nincs információnk, hogy mikor kerülhet piacra a Samsung első saját GPU-ja.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid