Baj van egyes Xperia mobilok kijelzőjével, de a Sony szerint ez nem hiba

0

A közelmúltban számos beszámoló érkezett olyan felhasználók részéről, akik arra lettek figyelmesek, hogy Sony Xperia XZ1 szériás okostelefonjuk több kijelzővel kapcsolatos problémát produkál. Állításuk szerint a megjelenítőt horizontális csíkok, valamint fehér pöttyök csúfítják el, amikor hozzáérnek a képernyőhöz. A dolgot tovább tetézi, hogy hasonló panaszok érkeztek Xperia XZ2 tulajdonosoktól is, és szemlátomást a gyártó sem igazán töri magát a megoldáson…

A japán gyártó egy hivatalos közleményben tudatta mindenkivel: a gondot elektrosztatikus jelenség okozza. A nyilatkozat értelmében ez nem a készülék hibája, és a zavaró jelenség általában magától meg szokott szűnni, mihelyt az elektrosztatikus hatás véget ér. Sarkosan summázva a Sony arra kér minket, próbáljunk együttélni a problémával, ez a kijelző sajátossága, és ennyi.

Az sem tűnik valami megnyugtatónak, hogy a vállalat szemlátomást cseppet sem próbálkozik valamiféle megoldás kiagyalásán. A japánok védelmében érdemes azért megegyezni, nem túl sok felhasználó panaszkodott erre a problémára, és náluk is csak ideiglenesen volt tapasztalható a jelenség. Ugyanakkor ez mégsem az a viselkedés, amit elvárnánk egy prémium okostelefontól, illetve annak gyártójától. Ti mit gondoltok?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid