Saját grafikus gyorsítót tervez a Samsung!

0

Idén már röppentek fel hírek azzal kapcsolatban, hogy a Samsung saját mobil grafikus gyorsító gyártásán töri a fejét. A dél-koreai vállalatóriás 2015 közepén be is jelenti majd a házon belüli GPU-ját, amely minden bizonnyal a Galaxy Note 5-ben debütál majd – állítja a ZDNet Korea friss beszámolója.

samsung-exynos-5-dual

Azt nem tudni, hogy az egész egy teljesen házon belüli chipset része lesz-e, de ha igen, akkor egy 64 bites big.LITTLE kiépítésű processzorról van szó, beépített Cat. 6-os LTE modemmel. A cégnek már vannak saját modemei, és ha továbblép a CPU-k, valamint a GPU-k területén is, akkor a Samsung olyan gyártókkal lesz egy ligában, mint az Nvidia, az Intel, vagy a Qualcomm, akik már minden chipsetjüket házon belüli alkatrészekből állítják össze. Az Exynos széria persze eddig is jelen volt, de az elmúlt pár évben a Samsung többnyire a Qualcomm megoldásait volt kénytelen használni.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid